Autiroze Den Haag - ontmoetingscafé voor mensen met autisme

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 24 maart 2018
Tijd: 19:00
Type: Cafe & Party

Locatie:

Naam: COC Haaglanden
Straat: Scheveningseveer 7
Plaats: Den Haag
Provincie: Zuid-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

COC Haaglanden organiseert weer ontmoetingscafé AutiRoze voor mensen met autisme!


COC Haaglanden organiseert op zaterdag 24 maart een ontmoetingscafé voor LHBTI+’s met autisme op Scheveningseveer 7 te Den Haag vanaf 19.00 uur tot ongeveer 22:30.


 


Een ontmoetingscafé is voor mensen met autisme erg belangrijk, omdat zij vaker een kleiner netwerk hebben en zij niet teveel prikkels kunnen verdragen die er vaak wel zijn in standaard uitgaansgelegenheden of bij LHBTI-evenementen. Daarnaast moeten zij dubbel uit de kast komen. Vanwege hun autisme worden ze soms niet geloofd of niet serieus genomen. Ontmoetingscafé AutiRoze houdt met deze behoefte rekening en biedt mensen met autisme uit de LHBTI-gemeenschap een veilige en prettige plek. Mogelijke activiteiten tijdens een avond zijn een lezing, film kijken, een gezelschapsspel spelen, samen praten over een centraal thema en wat er verder nog bedacht wordt door de deelnemers zelf! Maar meestal praten de mensen zodra ze eenmaal op hun gemak zijn gewoon gezellig met elkaar...


 


Ontmoetingscafé’s voor LHBTI+’s met autisme bestonden al in Amsterdam, Arnhem, Eindhoven en Utrecht, maar vanaf begin 2018 is er dus ook één te vinden in Den Haag.


 


Voor wie is AutiRoze bedoeld? Iedereen is welkom, maar AutiRoze is primair voor LHBTI-volwassenen met autisme die gemiddeld of hoog functioneren. Het gaat dan zowel om mensen die een officiële diagnose hebben, als mensen die vermoeden dat ze binnen het autismespectrum verkeren.


 


De activiteiten zijn ingericht op mensen die zelfstandig kunnen functioneren. De eerste keer mag je een begeleider/partner meenemen, maar liever niet steeds.

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Kaleidos GGZ

Geestelijke gezondheidszorg voor LHBTIQ+, Kaleidos is een veilige plek waar je zeker weet dat je jezelf kunt zijn. 'Bij ons is diversiteit de norm.' We speken medeoprichter en psycholoog Lin van der Donk.

Lees verder

Confessions & Talks

De 27e editie van Roze Filmdagen is voorbij. Wil je meer? Luister dan naar de eerste afleveringen van de Queer Movie Talks Podcast en kijk alle afleveringen van Queer Film Confessions.

Lees verder

Sara Kroos is terug

'Het belooft een vrolijk chaotische avond te worden (...) met scherpe humor, lieve liedjes, ongemakkelijke situaties en een gezellige, sarcastische ondertoon nu ze boven de veertig is en vier jaar op de bank heeft gelegen.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden