Brunch bij (B)IKEA

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 2 april 2018
Tijd: 10:00 - 13:00
Type: Overige
Website: https://www.facebook.com/events/204766596781847/

Locatie:

Naam: IKEA
Straat: Laan van Decima 1
Postcode: 2031 CX
Plaats: Haarlem
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Biseksuelen brunchen bij (B)IKEA


Het Landelijk Netwerk Biseksualiteit (LNBi) organiseert de brunch bij BIKEA in Haarlem.


Onstaan van (B)IKEA


Het idee is ontstaan toen een 2-tal organisatoren tijdens de voorbereiding van de european bisexual conference 2016 na een vergadering terug naar huis reisden met de trein. Onderweg kwamen ze langs een bord van de IKEA en grapte naar elkaar “wat nou als we er een B voor zetten?”. Door de drukte van toen nooit wat van gekomen, maar na de evaluatie van de conference kwamen ze weer langs een IKEA bord kwamen en bedachte om er wat mee te doen. Iets bij BIKEA.


Waarom een brunch speciaal voor biseksuelen?


De brunch geeft mensen de kans om elkaar op een laagdrempelige manier te ontmoeten, zonder daar gelijk een gaybar of iets dergelijks voor in te hoeven. Het brengt daarnaast ook wat gezelschap rond de Pasen.
Het lijkt misschien vreemd om het in de Ikea in Haarlem te doen, want er is toch al genoeg te doen in Amsterdam? Daarom juist! Om deze samenwerking aan te gaan… We gaan het hele land door met deze en soortgelijke acties, om biseksuelen met elkaar te verbinden.
We zijn vorig jaar met kerst in Amersfoort begonnen, zijn verder gegaan met Pasen in Groningen, oen in Duiven. In alle gevallen zonder extra kosten voor de deelnemer, behalve het ontbijt dat je zelf koopt bij de Ikea en de reis ernaartoe.

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Vers leesvoer

'Dat ene boek dat je leven veranderde…' Zij/haar is een verzameling essays over lesbische romans. Ook lees je het debuut van Lara Billie Rense en schreef Nadine Swagerman een nieuw YA- boek.

Lees verder

Horoscoop mei 2024

'De tijd die je nu steekt in het echt leren kennen van die leuke vrouw, voordat je halsoverkop weer ergens induikt, zal je een hoop drama besparen.' Wat staat jou te wachten deze maand?

Lees verder

L'arche de Noé

Het verhaal over een groep LHBTIQ jongeren die zijn verstoten door hun familie. Ze hebben allemaal het verlangen om te bestaan, om hun plaats in de samenleving te vinden. Te zien vanaf 16 mei.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden