Read In: Nina Polak

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 6 september 2018
Tijd: 19:30
Type: Overige
Website: https://widget.yourticketprovider.nl/?cid=553494&productid=26728#/tickets/26728/

Locatie:

Naam: Atria Kennisinstituut voor Emancipatie en Vrouwengeschiedenis
Straat: Vijzelstraat 20
Postcode: 1017 HK
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Tijdens Atria’s Read-in gaan we actuele vraagstukken rondom gender en identiteit te lijf aan de hand van een boek. Literaire werken worden besproken, passages voorgelezen en er is de gelegenheid vragen te stellen en inzichten te delen. De Read-in is een boekenclub mét de auteur. De collectie van Atria biedt daarbij verdiepende teksten en secundaire literatuur.


Tijd: 19:30 - 21:30 (19:15 inloop) 


In de tweede editie bespreken we We zullen niet te pletter slaan van Nina Polak. Anna en Schard, dochter en zoon van twee moeders, groeien op in een polder, een idylle van Hollandse tolerantie. Totdat op een gewone dag, om volwassen redenen, en onder luid gejank van de hond, een grote gele taxi een van de moeders wegvoert, en er alleen nog te spreken valt van een mislukt experiment. 
Jaren na de rommelige scheiding treft Anna - uitzichtloos verliefd op een kunstenaar die bezig is zichzelf onsterfelijk te maken - haar grote broer aan op de stoep voor haar huis. Schard is net terug uit India, waar hij zich heeft willen wijden aan iets groots en goeds. 
Terwijl hun moeders zich voorzichtig weer gelukkig prijzen, confronteert een hete zomer de twee halfbloedverwanten met hun eigen haperende liefdeslevens, hun romantische fantasieën, en elkaar. 


We zullen niet te pletter slaan beschrijft de sociale en seksuele verwarring van goedbedoelende maar onhandige mensen die weten wat ze willen worden - vader, vrouw, held, geliefde - maar de juiste weg niet zien. Het is een warm, stormachtig familieverhaal over misleidende obsessies en goede zorgen. 


Nina Polak (Haarlem, 1986) is schrijver van fictie en non-fictie. In 2014 debuteerde ze met We zullen niet te pletter slaan. Dit jaar verscheen haar tweede roman, Gebrek is een groot woord. Nina schreef voor de Groene Amsterdammer en De Gids en is redacteur bij de Correspondent, waar ze schrijft over cultuur.

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Zichtbaar en bang

'Mijn wens voor Lesbian Visibility Day is dat iedereen zichzelf mag zijn, zonder veroordeeld te worden door anderen. Voor mezelf wens ik dat ik wat meer lef krijg om te gaan staan voor wie ik ben.'

Lees verder

Toename discriminatie

Schrikbarend: Het aantal meldingen van LHBTIQ+ discriminatie is met bijna een kwart gestegen. 'De regenbooggemeenschap en andere minderheden lijken in deze onzekere tijden de zondebok te worden.'

Lees verder

Even opwarmen

Zina is bijna te laat op haar werk en Mijntje biedt aan om haar een lift te geven. Dan kan Zina zich in de auto alvast een beetje voorbereiden op haar eerste klant…

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden