Wilgen knotten (Oosterbeek/Arnhem)

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 3 november 2018
Tijd: 09:30
Type: Overige
Website: www.poink.info

Locatie:

Naam: Oosterbeek (bij Arnhem), locatie volgt na aanmelding
Plaats: Oosterbeek
Provincie: Gelderland
Land: Nederland

Omschrijving:

Poink helpt de natuur een handje


Lijkt het jou leuk om samen met andere vrouwen-die-op-vrouwen-vallen en hun of jouw kinderen de natuur een handje te helpen?


Poink doet ook dit jaar weer mee aan de landelijke Natuurwerkdag. De Natuurwerkdag is een initiatief van LandschappenNL en vindt elke eerste zaterdag van november in elke provincie plaats. Iedereen kan op deze dag werken aan het behoud en herstel van natuur en landschap dichtbij huis. Het is eigenlijk een opknapbeurt van het landschap!


Wat gaan we precies doen? We gaan wilgen knotten in de Rosandepolder in Oosterbeek! De Rosandepolder ligt aan de Rijn. Een heel mooi gebied dat afwisselend uit weilanden met knotbomen en restanten van heggen bestaat. Vroeger werden de wilgen geknot omdat men weidepaaltjes nodig had en de dunne takken werden gebruikt voor het vlechten van manden e.d. Nu worden de wilgentakken afgevoerd naar dierentuin Burgers’ Zoo. Dat zorgt voor veel blije dieren!


Ook kinderen kunnen meehelpen met het knotten van de wilgen. Met de wilgentenen kunnen ze schermen vlechten of een hut maken. Let wel: kinderen staan onder directe verantwoordelijkheid van hun ouders/verzorgers.


Meld je aan door een mailtje te sturen naar Poinkhelptnatuur@gmail.com.
Na aanmelding ontvang je een bevestiging en meer informatie over de Natuurwerkdag.


Deze Poink-activiteit wordt georganiseerd door Claudia.


Wanneer: zaterdag 3 november 2018 van 9:30 tot 13:00 uur
Waar: Rosandepolder in Oosterbeek (verzamelplek volgt na aanmelding)
Kosten: 1 euro per volwassene
Benodigdheden: werkkleding die vies mag worden, stevig schoeisel en werkhandschoenen
Aanmelden: Poinkhelptnatuur@gmail.com


www.poink.info


https://www.facebook.com/PoinkArnhemNijmegen

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Horoscoop mei 2024

'De tijd die je nu steekt in het echt leren kennen van die leuke vrouw, voordat je halsoverkop weer ergens induikt, zal je een hoop drama besparen.' Wat staat jou te wachten deze maand?

Lees verder

L'arche de Noé

Het verhaal over een groep LHBTIQ jongeren die zijn verstoten door hun familie. Ze hebben allemaal het verlangen om te bestaan, om hun plaats in de samenleving te vinden. Te zien vanaf 16 mei.

Lees verder

Verkeerde kant

'Ze hebben haar tegen de muur gegooid, in haar gezicht geslagen, geschopt en bloedend achtergelaten, alleen maar omdat ze lesbisch was.' – Fran & The City, deel 11.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden