Zen workshop

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 25 november 2018
Tijd: 13:00
Type: Workshop
Website: www.poink.info

Locatie:

Naam: Arnhem
Straat: volgt na aanmelding
Postcode: volgt na aanmelding
Plaats: Arnhem
Provincie: Gelderland
Land: Nederland

Omschrijving:







vember 2018




 


Zen is een eeuwenoude meditatievorm die je terugwerpt op jezelf. Het is een manier om ontspanning en concentratie te vinden, maar Zen vraagt ook de bereidheid om je eigen onrust onder ogen te zien en niet weg te lopen van chaos en verwarring. Zoals een beroemde zenmeester zei: ‘Zen is eten wanneer je honger hebt, slapen wanneer je vermoeid raakt’. Zen is de kunst om alles wat er op je pad komt te waarderen en ervan te genieten, ook al is het lang niet altijd even fijn.


Lijkt het je leuk samen met ander LBT-dames kennis te maken met Zen? Poink organiseert
25 november een Zenworkshop. Je gaat ervaren hoe het is om in de Zendo samen te zitten en een loopmeditatie te doen. Er wordt kort verteld over drie vrouwen die hier en internationaal bekend zijn in de kringen van zenbeoefenaars; twee Zenmeesters en een vrouwelijke leraar. Vervolgens wordt een beknopte Zentekst voorgelezen en drinken we thee, waarna we tot besluit met elkaar van gedachten kunnen wisselen. Na afloop is het vanuit de locatie niet meer dan 10 minuten gezamenlijk wandelen naar de maandelijkse Poinkborrel in café Njoy.


Je kunt je aanmelden via ZenmetPoink@gmail.com.


Deze Poink-activiteit wordt georganiseerd door Wien


Datum: 25 november 2018
Tijd: inloop vanaf 12.30 uur, start om 13.00 uur
Locatie: gegevens volgen na aanmelding
Kosten: 5 euro


www.poink.info


https://www.facebook.com/PoinkArnhemNijmegen/



Aanmelden: graag uiterlijk 20 november 2018 via ZenmetPoink@gmail.comvember 2Zen is een eeuwenoude meditatievorm die je terugwerpt op jezelf. He



Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Wij oude vrouwen

'Nou,' begon Willy. 'Amy is de ex van Beth. En ze is de reden dat jij een kartonnen doos in de kelder hebt staan. Wil je het hele verhaal?' – Fran & The City, deel 10.

Lees verder

De bewaring

Debuut van Yael van der Wouden. 'Een zorgvuldig opgebouwd verhaal waarin continu een aanstekelijke spanning voelbaar is tussen twee vrouwen en tussen het heden en ons donkere, collectieve verleden.'

Lees verder

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden