Bijeenkomst: Zijn biculturele LHBTIQ’s veilig in Amsterdam?

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 13 december 2018
Tijd: 18.30-22.00 uur
Type: Cafe & Party

Locatie:

Naam: Podium Mozaïek, Studio Flex (begane grond), Amsterdam
Straat: Bos en Lommerweg 191
Postcode: 1055 DT
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Biculturele LHBTIQ’s in Amsterdam hebben zich de afgelopen jaren meer georganiseerd. Velen van hen zijn zichtbaarder geworden, maar tegelijkertijd brengt dit ook onveilige situaties met zich mee.
 
LHBTIQ vluchtelingen zijn in hun landen niet veilig en kunnen zichzelf niet zijn en biculturele LBHTIQ’s zijn in eigen land op de vlucht voor familie om zichzelf te kunnen zijn. In hoeverre kunnen we er in Amsterdam voor zorgen dat iedereen veilig zichzelf kan zijn? Deze avond delen we persoonlijke verhalen en gaan biculturele LHBTIQ organisaties in dialoog over veiligheid in Amsterdam.
 
Deze bijeenkomst is onderdeel van Jezelf kunnen zijn in Amsterdam, een programma dat zich richt op enerzijds empowerment van biculturele LHBTIQ’s (lesbisch, homo, biseksueel, transgender, intersekse, queer) en anderzijds het leggen van de verbinding met Amsterdam als geheel.


Aanmelding is verplicht. Er is plaats voor maximaal 50 deelnemers. U kunt zich aanmelden via chris@connectingdifferences.nl

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Kaleidos GGZ

Geestelijke gezondheidszorg voor LHBTIQ+, Kaleidos is een veilige plek waar je zeker weet dat je jezelf kunt zijn. 'Bij ons is diversiteit de norm.' We speken medeoprichter en psycholoog Lin van der Donk.

Lees verder

Confessions & Talks

De 27e editie van Roze Filmdagen is voorbij. Wil je meer? Luister dan naar de eerste afleveringen van de Queer Movie Talks Podcast en kijk alle afleveringen van Queer Film Confessions.

Lees verder

Sara Kroos is terug

'Het belooft een vrolijk chaotische avond te worden (...) met scherpe humor, lieve liedjes, ongemakkelijke situaties en een gezellige, sarcastische ondertoon nu ze boven de veertig is en vier jaar op de bank heeft gelegen.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden