Women’s March Amsterdam

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 9 maart 2019
Tijd: 12.00 - 15.30 uur
Type: Politiek
Website: https://www.facebook.com/events/245856796369169/

Locatie:

Naam: Beursplein, Amsterdam
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Demonstreer mee voor vergoeding KID!


Op zaterdagmiddag 9 maart vindt de Women’s March Amsterdam plaats. Activisten, COC Nederland, Meer dan Gewenst, NVOG en BamMam grijpen de gelegenheid aan om te demonstreren voor behoud van de vergoeding van KID voor vrouwenparen en single vrouwen.


De Women’s March Amsterdam start op zaterdag 9 maart om 12:30 uur op de Dam in Amsterdam en duurt tot 15u00.


De activisten en deelnemers van Meer dan Gewenst, NVOG, BamMam en COC verzamelen om 12:00 uur op het nabijgelegen Beursplein en sluiten om 12:30 uur aan op de Dam. Iedereen is van harte uitgenodigd om zaterdag mee te demonstreren. 


De activisten en deelnemers van Meer dan Gewenst, BamMam, Nederlandse Vereniging van Obstetrie en Gynaecologie (NVOG) en COC willen dat minister Bruins (Medische Zorg) Kunstmatige Inseminatie met Donorzaad (KID) voor vrouwenstellen en single vrouwen blijft vergoeden. Bruins maakte onlangs bekend dat hij een einde maakt aan de vergoeding uit de basisverzekering van KID voor deze groep.


Volgens de organisaties leidt dit besluit tot discriminatie van vrouwenparen en single vrouwen.


‘KID wordt wél vergoed als een man een vrouw niet kan bevruchten, maar niet als een vrouw een vrouw niet kan bevruchten of als er geen sprake is van een partner. Dat is onacceptabel,’ vinden de activisten en Meer dan Gewenst, NVOG, BamMam en COC.


De organisaties wijzen op de gezondheidsrisico’s voor vrouw en kind dat het gebruik van donorzaad zonder KID en tussenkomst van een arts met zich mee kan brengen. Ook kan bevruchting met donorzaad zonder KID leiden tot onduidelijkheid over de afstamming van het kind.



Er wordt verzameld om 12 uur op het Beursplein (bij het standbeeld van de stier, bij de achteruitgang van de fietsenstalling, onderaan de stenen trap), dan sluiten we als groep aan bij de Women’s March.
Komt allen!



  • Heb je de petitie al getekend? Dat kan hier!

  • Heb je de petitie al gedeeld?

  • Hier vind je meer informatie over het besluit, in een gezamenlijk persbericht van COC Nederland en Meer dan Gewenst

  • Hier vind je het facebook event van BamMam

  • Hier vind je het facebook event van Women’s March


 


 


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Wij oude vrouwen

'Nou,' begon Willy. 'Amy is de ex van Beth. En ze is de reden dat jij een kartonnen doos in de kelder hebt staan. Wil je het hele verhaal?' – Fran & The City, deel 10.

Lees verder

De bewaring

Debuut van Yael van der Wouden. 'Een zorgvuldig opgebouwd verhaal waarin continu een aanstekelijke spanning voelbaar is tussen twee vrouwen en tussen het heden en ons donkere, collectieve verleden.'

Lees verder

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden