Museumbezoek De Bastei Nijmegen

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 24 maart 2019
Tijd: 14:00
Type: Overige
Website: www.poink.info

Locatie:

Naam: De Bastei
Straat: adres volgt na aanmelding
Postcode: adres volgt na aanmelding
Plaats: Nijmegen
Provincie: Gelderland
Land: Nederland

Omschrijving:

Duik met andere lesbische (LBT)-dames het museum in en ga op reis door verleden, heden en toekomst. Menthy zal je rondleiden en alle ins en outs vertellen. Na afloop kan wie wil nog wat drinken en napraten.


In mei 2018 opende in Nijmegen een modern nieuw museum, De Bastei, centrum voor natuur en cultuurhistorie. Gebouwd op en rond de 16e-eeuwse verdedigingstoren aan de Waalkade in Nijmegen – de vroegere Stratemakerstoren. Hier kunnen bezoekers op een leuke en leerzame manier kennismaken met het verleden van Nijmegen, de natuur op de stuwwal en in het Gelderse rivierengebied. Ook het gebouw zelf is bijzonder met de vele kruip-door-sluip-door gangen en trappenhuis. Om elke bocht, op elke verdieping, wacht een verrassing.


Er is plek voor 15 deelnemers. Geef je dus snel op via poinkbastei@gmail.com. Graag uiterlijk zondag 17 maart.


Deze poink-activiteit wordt georganiseerd door Silvie en Menthy. Poink organiseert activiteiten voor en door vrouwen die van vrouwen houden.


Wanneer: Zondag 24 maart 14:00 – 16:00. Rondleiding van 14:00-15:00. Daarna is er de mogelijkheid om het museum te verkennen en wat te drinken en na te praten met elkaar.
Waar: De Bastei, Waalkade 83, Nijmegen
Kosten: 8 tot 14 euro pp (rondleiding, entree en poinkeuro. De entree betaal je zelf te plekke. We vragen iedereen om de rondleiding en de poinkeuro vooraf te betalen. Voor mensen met museumjaarkaart is de entree gratis.
Aanmelden via poinkbastei@gmail.com, graag uiterlijk 17 maart.

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren. Of praat mee op Facebook!

Recent nieuws:

The Daily Life of Gay Parents

'Je bent er niet de hele dag mee bezig dat je lesbisch bent.' – een interview met Annemarie Dekker over haar nieuwe boek.

Lees verder

All You Need Is Queer Love

Duik in de uiteenlopende wereld van queer hartstocht en sensuele spanningen. Go Short is hét kortefilmfestival van Nederland.

Lees verder

Zie je wel

Liefde was er toch wel. Het was vooral ijdelheid. Ik wilde dat zij wist dat ik gelijk had. Dat er wél iets was na de dood.

Lees verder
Meer nieuws Meer achtergrond