Presentatie The Daily Life of Gay Parents

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 28 april 2019
Tijd: 15:30-16:30
Type: Overige

Locatie:

Naam: OBA Amsterdam
Straat: Oosterdokskade 143
Postcode: 1011 DL
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Fotograaf Annemarie Dekker presenteert op 28 april het fotoboek The Daily Life of Gay Parents. Het eerste exemplaar wordt in ontvangst genomen door oud COC-voorzitter en Tweede Kamerlid Vera Bergkamp (D66). De presentatie vindt plaats in OBA Oosterdok te Amsterdam.


In ‘The Daily Life of Gay Parents’ worden foto’s van vijftig gezinnen afgewisseld met vijf interviews. Annemarie Dekker brengt gay gezinnen in allerlei samenstellingen in beeld. Vanuit verschillende situaties belicht ze het gewone, alledaagse leven. Haar boek is het resultaat van haar nieuwsgierigheid naar het antwoord op de vraag of deze gezinnen zich anders voelen dan andere gezinnen.


Als domineesdochter weet Annemarie als geen ander hoe lastig het kan zijn om uit de kast te komen. Het is immers niet de makkelijkste omgeving om je coming out te hebben. Toen ze haar omgeving later vertelde dat ze een gezin wilde beginnen met haar vriendin, leverde haar dit zowel positieve als negatieve reacties op. Voor haar aanleiding genoeg om op onderzoek uit te gaan.


The Daily Life of Gay Parents, 128 pagina’s, foto’s en interviews, ISBN 9789090315393, €24,95. 


Meer informatie: www.gayparentsfotoboek.nl.


Wij waren al eerder met haar in gesprek gegaan over haar boek. Lees het interview hier!


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Kaleidos GGZ

Geestelijke gezondheidszorg voor LHBTIQ+, Kaleidos is een veilige plek waar je zeker weet dat je jezelf kunt zijn. 'Bij ons is diversiteit de norm.' We speken medeoprichter en psycholoog Lin van der Donk.

Lees verder

Confessions & Talks

De 27e editie van Roze Filmdagen is voorbij. Wil je meer? Luister dan naar de eerste afleveringen van de Queer Movie Talks Podcast en kijk alle afleveringen van Queer Film Confessions.

Lees verder

Sara Kroos is terug

'Het belooft een vrolijk chaotische avond te worden (...) met scherpe humor, lieve liedjes, ongemakkelijke situaties en een gezellige, sarcastische ondertoon nu ze boven de veertig is en vier jaar op de bank heeft gelegen.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden