TransPride Walk & TransPride Podium

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 31 juli 2019
Tijd: 14:00-21:00
Type: Overige
Website: https://www.facebook.com/events/351145745495611/

Locatie:

Naam: Pride Oost
Straat: Oranje-Vrijstaatplein 2
Postcode: 1093 NG
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Woensdag 31 juli 14:00 – 21:00 TransPride Walk, TransPride Podium, TransPoetry, TransStory, TransTalent, TransPride Photoshoot at Pride Oost.


Sinds 2014 organiseren we samen met Alle Kleuren Oost 'Pride Oost'. TransAmsterdam en Alle Kleuren Oost werken op verschillende manieren samen om de buurt inclusiever te maken en discriminatie, vooroordelen en geweld naar transgender buurtgenoten tegen te gaan. Door onze gezamenlijke projecten en events wordt de buurt transgendervriendelijker. Zo werken we samen tijdens TransPride, Pre Pride Oost en Pride Oost.


Tijdens TransPride Walk, TransPride Podium at Pride Oost laten we de zichtbaarheid en de diversiteit van de transgemeenschap zien. Dit doen we o.a. via de TransPride Walk, TransPride-Pride Oost podium en een TransPride photoshoot. Iedereen kan tijdens deze photoshoot laten zien dat men Trans and Proud is en met zijn vrienden of buurtgenoot op de foto gaan. Tijdens het TransPride-Pride Oost podium kan men zijn talenten laten zien.


Op woensdag 31 juli 2019 is de feestelijke opening van Pride Oost tijdens Pride Amsterdam. 


Met de TransPride Walk starten we vanaf Stadsdeelkantoor Oost Oranje-Vrijstaatplein 2 en gaan via Oostpoort, Linnaeusstraat, Van Swindenstraat en Javastraat naar Pride Oost op het Javaplein. We lopen met een bonte stoet, transgemeenschap, vrienden, allies, brassband, fanfare en een 7 meter lange transvlag door de straten van Amsterdam-Oost.


We laten zien dat je jezelf mag zijn en veilig bent als transgender in Amsterdam-Oost. We delen TransPride-zwaaivlaggetjes aan de bewoners uit. Op deze manier willen we als transgemeenschap contact maken met de buurt, de bewoners en een brug slaan tussen de TransPride en Pride Oost. 


Aangekomen op het Javaplein openen we Pride Oost. We organiseren een TransPride Podium – Pride Oost Podium, TransPoetry, TransStory, TransTalent en een TransPride photoshoot. We bieden transgender personen en transgender artiesten uit de buurt een podium en zorgen voor een transgendervriendelijke, inclusieve en diverse buurt. Er zijn optredens van verschillende transgender artiesten. Tijdens het TransPride Pride Oost podium worden er gedichten voorgedragen, verhalen worden verteld, zijn er verschillende act en info stands. Verder kan men genieten van verschillende DJ's en dansen op het Javaplein.


Tijd: We verzamelen om 14:00 uur bij Stadsdeelkantoor Oost Oranje-Vrijstaatplein 2. We vertrekken om 15:00. Aankomst 16:00 uur Javaplein.


Route: Stadsdeelkantoor Oost Oranje-Vrijstaatplein 2 en gaan via Oostpoort, Linnaeusstraat, Van Swindenstraat en Javastraat naar Pride Oost op het Javaplein. 


Neem je transvlag mee. Zin om ons te helpen stuur een mail naar info@transamsterdam.nl. https://www.transamsterdam.nl/

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Genderneutrale kleding

Zeeman wordt 'zeemens': de Nederlandse winkelketen lanceert een genderneutrale kledinglijn, genaamd #BasicZ, in unisex-fit en genderneutrale kleuren.

Lees verder

Ziek, zondig en pervers

Conversietherapie of 'homogenezing': een traumatische brainwash voor God en familie-eer. In Nederland is een verbod op deze 'therapieën' eindelijk in zicht.

Lees verder

Ze wil naar een seksfeest

Zij & seks: 'Lijkt het je niet geil, al die lijven om ons heen?' Het riep bij mij het beeld op van een soort slangenkuil vol glibberige vrouwenlichamen.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden