Samen tegen transfobie

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 18 mei 2019
Tijd: 12:00-17:00
Type: Debat
Website: https://www.facebook.com/events/284534055764990/

Locatie:

Naam: OBA Amsterdam
Straat: Oosterdokskade 143
Postcode: 1011 DL
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Op 17 mei is het de Internationale Dag tegen Homofobie, Bifobie en Transfobie (IDAHOT) 2019. Voor deze gelegenheid organiseert IHLIA LGBT Heritage samen met Transgender Netwerk Nederland (TNN) op 18 mei een mini-symposium: Samen tegen transfobie. Het symposium is met name bedoeld voor transgenderpersonen, transorganisaties en andere geïnteresseerden.


Aanleiding voor het symposium zijn de resultaten van een aantal onderzoeken naar veiligheid en geweld onder transgenderpersonen in Nederland. Onder andere Kirsten van der Hul, Tweede Kamerlid PvdA en initiatiefnemer wetswijziging Algemene wet gelijke behandeling, en Anne-Marie Raat, vertrouwensarts Veilig Thuis Utrecht, zullen aan het woord komen. Doel van de dag is om samen te komen en na te denken wat de lhbti-gemeenschap al doet en nog meer kan doen voor de eigen gemeenschap en hoe instanties en wetten daarvoor gebruikt kunnen worden.


IDAHOT


De IDAHOT wordt sinds de jaren '90 jaarlijks op 17 mei gehouden. Tijdens deze dag wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor het verschijnsel homo- bi en transgenderhaat en de sociale onwenselijkheid daarvan. In 2019 geldt het thema 'Justice and Safety', waarbij diverse activiteiten georganiseerd over de hele wereld. 


12.00   Inloop met een Lunch


12.30   Welkom & inleiding veiligheid en discriminatie  


            Dagvoorzitter Alex Kain, bestuurslid Transgender Netwerk 


            Nederland


12.35   Veiligheid van transgender personen in Nederland


            Erik van Oosterhout, onderzoeker Overal op je hoede


13.00   Transfobie achter de voordeur


            Anne-Marie Raat, vertrouwensarts Veilig Thuis Utrecht


13.30   Transfobie in het maatschappelijk verkeer


            Kirsten van der Hul, tweede kamerlid PvdA, initiatiefnemer


            wetswijziging Algemene wet gelijke behandeling


13.45    Pauze


14.15    Transfobie in de wijk en op straat


             Andrea Prins, wijkagent en inspecteur van de Nationale 


             Politie,


             Roze in Blauw Amsterdam


14.45    Samen tegen transfobie


             Presentatie van verschillende transgender initiatieven 


16.00    Nawoord & Borrel 


 Voor wie?


Voor alle transgender personen, trans organisaties en andere geïnteresseerden.Toegang is gratis! We willen je wel vragen een bevestiging te sturen naar info@transgendernetwerk.nl zodat we rekening kunnen met het aantal personen voor de lunch.Verder is het in sommige gevallen mogelijk voor mensen van buiten Amsterdam een reiskostenvergoeding aan te vragen, daarvoor kan je ook contact opnemen via info@transgendernetwerk.nl .

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Kaleidos GGZ

Geestelijke gezondheidszorg voor LHBTIQ+, Kaleidos is een veilige plek waar je zeker weet dat je jezelf kunt zijn. 'Bij ons is diversiteit de norm.' We speken medeoprichter en psycholoog Lin van der Donk.

Lees verder

Confessions & Talks

De 27e editie van Roze Filmdagen is voorbij. Wil je meer? Luister dan naar de eerste afleveringen van de Queer Movie Talks Podcast en kijk alle afleveringen van Queer Film Confessions.

Lees verder

Sara Kroos is terug

'Het belooft een vrolijk chaotische avond te worden (...) met scherpe humor, lieve liedjes, ongemakkelijke situaties en een gezellige, sarcastische ondertoon nu ze boven de veertig is en vier jaar op de bank heeft gelegen.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden