LGBTQ History week

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 24 juni 2019
Tijd: 19:00 - 22:00
Type: Festival
Website: www.hetrozehuis.be

Locatie:

Naam: Antwerpen
Straat: meerdere locaties
Postcode: 2000
Plaats: Antwerpen
Provincie: Antwerpen
Land: Belgie

Omschrijving:

Het Roze Huis en Antwerp Pride slaan de handen in elkaar en organiseren een eerste LGBTQ History week. Tijdens de week waarop 50 jaar geleden de Stonewall rellen uitbraken in New York, trakteren we je op film, debat, het betere rollenspel en stellen we het memorandum voor dat we samen met onze verenigingen opgemaakt hebben.

PROGRAMMA
-------------------

24/6/19 Dungeons and Drag Queens - 20u Kavka
In deze show spelen zes dragqueens samen met het publiek de game ‘Dungeons and Dragons‘ die vanaf 1974 al snel erg populair werd. De cast neemt het publiek mee in een fantasiewereld vol morele dilemma’s, gedachtenexperimenten en metaforen van queer leven.

26/6/19 Docu Strijders voor de Liefde - Voormiddag Permeke
Documentairemaker Sipke Jan Bousema toont het hoe en het waarom van pridemanifestaties.

26/6/19 - 20u Permeke
‘s Avonds bespreekt gastvrouw Fleur Pierets met jonge activisten wat een ‘holebipionier’ anno 2019 is. Jaouad Alloul treedt op en aan de buitenbar moet je zijn voor verfrissing.

28/6/19 Voorstelling memorandum - 10u Permeke

29/6/19 - Avond Cinema Cartoon's
Cinema Cartoon’s programmeert tijdens de history week op zaterdag ‘Cherry Grove Stories‘ uit 2018 waarin je kennismaakt met een unieke veilige haven voor homomannen in het New York vanaf de jaren 1950.
Tickets via https://tickets.cinemacartoons.be/shop/tickets.php?showid=35915

29/6/19 - Avond Den draak

Wie anders dan de draken van Café Den Draak dompelen u onder in drakenliefde met het betere themafeest?

30/6/19 – HIV-wandeling doorheen Antwerpen –

Wandel mee langs plekken in de stad die ons doen teruggaan in de tijd, waar mensen samen kwamen om stil te staan bij hiv en mensen te herdenken die gestorven zijn aan aids.
Tickets en info via www.levenmethiv.be/kalender/positieve-plekken-hiv-wandeling-doorheen-antwerpen

30/6/19 - Avond Cinema Cartoon's

Op zondag kan je bij Cinema Cartoon's terecht voor ‘Invisible Women‘. Deze documentaire vertelt het verhaal van holebipioniers Angela Cooper en Luchia Fitzgerald, twee vrouwen die na hun ontmoeting in 1969 het leven van duizenden vrouwen in Manchester veranderd hebben.
Tickets via https://tickets.cinemacartoons.be/shop/tickets.php?showid=35916

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Kaleidos GGZ

Geestelijke gezondheidszorg voor LHBTIQ+, Kaleidos is een veilige plek waar je zeker weet dat je jezelf kunt zijn. 'Bij ons is diversiteit de norm.' We speken medeoprichter en psycholoog Lin van der Donk.

Lees verder

Confessions & Talks

De 27e editie van Roze Filmdagen is voorbij. Wil je meer? Luister dan naar de eerste afleveringen van de Queer Movie Talks Podcast en kijk alle afleveringen van Queer Film Confessions.

Lees verder

Sara Kroos is terug

'Het belooft een vrolijk chaotische avond te worden (...) met scherpe humor, lieve liedjes, ongemakkelijke situaties en een gezellige, sarcastische ondertoon nu ze boven de veertig is en vier jaar op de bank heeft gelegen.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden