LHBTI+ Mediadag

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 29 juni 2019
Tijd: 11:00-17:00
Type: Overige
Website: https://www.beeldengeluid.nl/bezoek/agenda/lhbti-mediadag

Locatie:

Naam: Beeld en Geluid
Straat: Media Parkboulevard 1
Postcode: 1217 WE
Plaats: Hilversum

Omschrijving:

LHBTI+ Mediadag


Zie jij jezelf terug in de media? Blik samen met Beeld en Geluid terug op meer dan vijftig jaar lesbiennes, homo’s, bi’s en transgenders op radio, TV en online. Op deze dag nodigen we makers en publiek uit om elkaar te ontmoeten en te praten over de geschiedenis, het heden en de toekomst van LHBTI+ representatie. Kom luisteren en kijken naar bijzondere verhalen en unieke beelden van makers en experts op dit gebied.


Vijfenvijftig jaar geleden werd in het Nederlandse TV-programma Achter het Nieuws voor het eerst aandacht besteed aan homoseksualiteit. Sindsdien zijn er talloze radio-, tv- en online programma's gemaakt; óver-, vóór en dóór LHBTI+. Van In de Vlaamsche Pot tot Hij is een zij, en van Het Roze Rijk tot Anne+.


Niet overal kan de LHBTI+ gemeenschap zichzelf laten zien en horen. Maar in de Nederlandse media zijn we in elk geval aardig op weg met LHBTI+-erkenning en representatie. Of valt er nog steeds veel te veranderen en verbeteren? Op deze dag vol ontmoetingen, debatten en activiteiten, praat en denk je bij Beeld en Geluid met verschillende mediamakers en betrokkenen mee over dit onderwerp.


Een snelle preview van de dag (nog onder constructie!) vind je hieronder:


·  Film, gecureerd door Raymi Sambo


·  Talkshow tussen makers over hun rolmodellen en voorbeelden bij hun coming out en zelfacceptatie. Sprekers zijn onder andere Kevin Hassing, Wart Kamps, Nicolaas Veul en Linda de Munck.


·  Reünie van de comedyserie In de Vlaamsche Pot, de eerste en enige serie waarin een homostel de hoofdrol had, onder leiding van Sipke Jan Bouwsema.


·  YouTubers die online uit de kast zijn gekomen en/of via hun kanaal lhbti+ onderwerpen bespreekbaar maken, onder leiding van Bram de Wijs.


·  Lopen de Nederlandse media (nog steeds) achter in de representatie van seksualiteit? Een media-discussie met onder andere de makers SpangaS, Raymi Sambo, Transketeers en Lucienne Groot


·  Roze Wall of Fame


Prijzen:


€15,- met Museumkaart/BGL VIP kaart (incl. Experience)


€15,- met studentenpas/CJP (excl. Experience)


€20,- Regulier (excl. Experience)


€28,50 Combiticket (Regulier + Experience)


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren. Of praat mee op Facebook!

Recent nieuws:

Liefde: Hoe vind ik haar?

Dilemma: 'Ik krijg bijna het gevoel dat ik een sukkel ben dat ik een liefdevolle relatie zoek. Hoe ontmoet ik een leuke vrouw die hetzelfde wil als ik?'

Lees verder

Julian

Hoe moet je verder als de liefde van je leven sterft? Fleur Pierets kon maar één ding doen: Schrijven. Het resultaat is een boek even prachtig als meedogenloos.

Lees verder

Puck in beeld

'Wanneer kwam je erachter dat je lesbisch bent? Dat is een vraag die ik vroeger nooit kreeg.' Trans in Beeld is een project van TNN.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden