Pink Tour met Gon Buurman

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 30 juli 2019
Tijd: 16:30 - 18:00
Type: Overige
Website: https://institute-genderequality.org/agenda/pink-tour-july-31/

Locatie:

Naam: Atria, kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis
Straat: Vijzelstraat 20
Postcode: 1017 HK
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

De geschiedenis van de lesbische beweging met archiefmateriaal als rode draad.


Atria’s bibliotheek en archief in hartje Amsterdam herbergen één van de grootste collecties over vrouwen, gender en diversiteit wereldwijd. Speciaal voor Pride Amsterdam ontwikkelde Atria de Pink Tour. Van Paarse September tot Roze Zaterdag. Over boze potten en het Lesbisch Prachtboek. Een ontroerend, informatief en bij vlagen grappig verhaal met uniek archiefmateriaal als rode draad.


Vrouwen van toen zijn erbij en delen hun ervaringen: Gon Buurman (30 juli) en Twie Tjoa (31 juli).


Gon Buurman heeft als fotografe een belangrijke rol gehad in het vastleggen van de tweede feministische golf in Nederland. Vooral van lesbische vrouwen maakte ze iconische portretten. Ze maakte foto’s van de homodemonstratie in 1979 en van vrouwencafé Saarein. Zij publiceerde daarnaast verschillende fotoboeken waarin liefde, intimiteit en verlangen centraal staan. In 2017 werd haar werk tentoongesteld in de bibliotheek van Atria en het archief van IHLIA LGBT Heritage.


De Tour zal in het Engels gegeven worden.


Beeld: Gon Buurman. 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Bar Buka gaat dicht

Geluidsoverlast maakt dat de populaire vrouwenbar tijdelijk haar deuren sluit: Een grootscheepse verbouwing moet het probleem verhelpen.

Lees verder

IFFR 2020

Grote diversiteit aan films en focus op jonge, onderscheidende makers: het Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR) gaat van start.

Lees verder

Rolverdeling ouderschap

Dilemma: Na de geboorte van ons kind wil mijn vriendin parttime gaan werken. Ze wordt dan afhankelijk van mij, en ik verfoei afhankelijkheid. Wat zou jij doen?

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden