IHLIA-expositie 'Trans in Amsterdam'

Algemene informatie:

Geplaatst door: connie_ihlia
Datum: 8 september 2019
Tijd: 08.00 - 22.00
Type: Overige
Website: https://www.ihlia.nl/portfolio-items/trans-in-amsterdam/

Locatie:

Naam: IHLIA
Straat: Oosterdokskade 143, 3e etage OBA Oosterdok
Postcode: 1011 DL
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Trans in Amsterdam is een fotoproject waarin mensen kennis kunnen maken met transgenderinwoners van Amsterdam. De fotoserie is een samenwerking van transgenderorganisaties die elk iemand uit hun bezoekerspubliek hebben voordragen om geportretteerd te worden.


De geportretteerde poseert op een plek die van belang is geweest voor henzelf én de transbeweging. Zo laten we zien wat transmensen verbindt en empowert, waar is samengewerkt en waar herkenning is gevonden. Zo worden stukjes geschiedenis zichtbaar die van levensbelang zijn geweest voor de transgenderbeweging.


De fotoserie daagt de kijker uit om zich in te leven in hun transgenderbuurtbewoners. Daarnaast wordt aan de hand van quotes toegelicht wat de betekenis van die locaties in Amsterdam is geweest voor transmensen. Een kijkje in de lokale community die voor velen onbekend is, kan vooroordelen wegnemen en kan de afstand tussen groepen verminderen. Ook kan het mensen helpen die zelf trans zijn en niet weten waar ze in de stad allemaal terechtkunnen.



Opening op zaterdag 7 september 2019 vanaf 14.30 uur


Met lezingen van Alex Bakker en Eliza Steinbock.
Volledig programma wordt binnenkort bekendgemaakt



Credits


Fotografie: Jasmine de Vries
Productie: Gabriël Bos


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Toename discriminatie

Schrikbarend: Het aantal meldingen van LHBTIQ+ discriminatie is met bijna een kwart gestegen. 'De regenbooggemeenschap en andere minderheden lijken in deze onzekere tijden de zondebok te worden.'

Lees verder

Even opwarmen

Zina is bijna te laat op haar werk en Mijntje biedt aan om haar een lift te geven. Dan kan Zina zich in de auto alvast een beetje voorbereiden op haar eerste klant…

Lees verder

Wij oude vrouwen

'Nou,' begon Willy. 'Amy is de ex van Beth. En ze is de reden dat jij een kartonnen doos in de kelder hebt staan. Wil je het hele verhaal?' – Fran & The City, deel 10.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden