Roze Woensdag in de Museumwinkel

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 22 juli 2020
Tijd: 10:00-18:00
Type: Overige
Website: http://www.demuseumwinkel.com/

Locatie:

Naam: De Museumwinkel.com
Straat: Van Welderenstraat 114
Postcode: 6511 MT
Plaats: Nijmegen
Provincie: Gelderland
Land: Nederland

Omschrijving:

Roze Woensdag in de Museumwinkel: ook bij dieren doodnormaal!


Dit jaar geen groots feest op Roze Woensdag tijdens de Vierdaagse van Nijmegen op 22 juli a.s. Toch blijft het belangrijk om stil te staan bij de zichtbaarheid en acceptatie van de LHBTI+ gemeenschap. Op deze dag vraagt de organisatie van Roze Woensdag in samenwerking met stichting Vierdaagse feesten en andere (LHBTI+) partijen aandacht voor de LHBTI+ gemeenschap in Nijmegen en omstreken. Daarom zal Nijmegen 22 juli overspoeld worden met de kleur roze en regenboog vlaggen. Omdat in de dierenwereld ook soorten van elk pluimage bestaan, wil de Museumwinkel.com, een winkel voor interieur en opgezette dieren, daar ook extra bij stil staan!


Homoseksuele liefde in de dierenwereld


Homoseksuele liefde komt regelmatig voor in de dierenwereld. Vandaar dat de etalage van De Museumwinkel.com roze zal kleuren en er regenboogvlaggen aanwezig zullen zijn. 1500 Verschillende diersoorten vertonen namelijk homoseksueel gedrag, waaronder pinguïns, fruitvliegjes, tuimelaars, flamingo’s en bonobo’s.


Homoseksuele pinguïns vragen tijdens het paarseizoen bijvoorbeeld een vrouwtje om een ei voor ze te leggen, welke ze vervolgens met zijn drieën of met zijn tweeën uitbroeden. Een koppel pinguïns zal daarom in de week van 20 tot en met 24 juli met trots hun veren laten zien in de winkel.


Uniek assortiment


De Museumwinkel.com biedt een uniek assortiment met opgezette dieren - zoals een exclusieve opgezette ijsbeer, een opgezette leeuw, een zebra en vele kleurrijke vogels -, exotische vlinders, insecten, stolpen, skeletten en andere wonderen der natuur.


Verantwoord


Alle dieren waar mee gewerkt wordt, zijn overleden in dierentuinen. Als u bij De Museumwinkel.com koopt, steunt u automatisch het behoud van de natuur en de dieren, aangezien wij vele kwekerijen en dierentuinen sponsoren.


Bekijk het aanbod op de webshop www.demuseumwinkel.com en houdt de Instagrampagina én de facebookpagina van Taxidermyshop De Museumwinkel.com in de gaten voor actuele informatie. 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Toename discriminatie

Schrikbarend: Het aantal meldingen van LHBTIQ+ discriminatie is met bijna een kwart gestegen. 'De regenbooggemeenschap en andere minderheden lijken in deze onzekere tijden de zondebok te worden.'

Lees verder

Even opwarmen

Zina is bijna te laat op haar werk en Mijntje biedt aan om haar een lift te geven. Dan kan Zina zich in de auto alvast een beetje voorbereiden op haar eerste klant…

Lees verder

Wij oude vrouwen

'Nou,' begon Willy. 'Amy is de ex van Beth. En ze is de reden dat jij een kartonnen doos in de kelder hebt staan. Wil je het hele verhaal?' – Fran & The City, deel 10.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden