Enough = Enough: demonstratie tegen homo- en transfobie Museumplein

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 20 maart 2021
Tijd: 14:00-16:00
Type: Groot Event
Website: https://www.facebook.com/events/185117973125524

Locatie:

Naam: Museumplein
Straat: Museumplein
Postcode: 1071 RA
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Vorige week hoorden we het verschrikkelijke nieuws van onze zuiderburen dat een homoman in deval was gelokt door enkele gaybashers die hem zo erg toegetakeld hadden dat de man het niet overleefde. Ook Nederland kent verschrikkelijke gevallen van homo-, queer- en transhaat.


En we zijn het zat.


Op zaterdag 20 maart om 14:00 op Museumplein te Amsterdam organiseren we een demonstratie waarmee we dringend aandacht willen vragen voor de veiligheid en het welzijn van onze gemeenschap. Keer op keer moeten we verhalen horen van hoe mensen uit onze community haat en geweld meemaken. We pikken het niet meer. Enough is enough.


Tijdens deze demonstratie zullen meerdere sprekers aan het woord komen en zullen we stilstaan bij de slachtoffers van dit haat en geweld. Daarnaast roepen we ook op om het nieuwe kabinet de veiligheid en het welzijn van onze community serieus te nemen, en daad bij woord te voegen. 


NOOT: De coronamaatregelen moeten ten alle tijden nageleefd worden. Dat betekent dat 1.5 meter afstand houden en het dragen van een mondkapje verplicht is.


Om een goede indicatie te hebben van het aantal aanwezigen bij de demonstratie is het noodzakelijk om je aan te melden via het volgende formulier: https://www.endhate.nl/event-details/enough-is-enough/form

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Wij oude vrouwen

'Nou,' begon Willy. 'Amy is de ex van Beth. En ze is de reden dat jij een kartonnen doos in de kelder hebt staan. Wil je het hele verhaal?' – Fran & The City, deel 10.

Lees verder

De bewaring

Debuut van Yael van der Wouden. 'Een zorgvuldig opgebouwd verhaal waarin continu een aanstekelijke spanning voelbaar is tussen twee vrouwen en tussen het heden en ons donkere, collectieve verleden.'

Lees verder

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden