Regenboogdialoog

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 11 oktober 2021
Tijd: 12:30-16:30
Type: Debat
Website: https://www.amnestynijmegen.nl/index.php/fotoverslag/acties-in-2019/de-doop-van-de-regenboogdialoog

Locatie:

Naam: Huis van de Nijmeegse Geschiedenis
Straat: Mariënburg 26
Postcode: 6511 PS
Plaats: Nijmegen
Provincie: Gelderland
Land: Nederland

Omschrijving:

Op 11 oktober, tijdens de Coming Out Dag, werd de Regenboogdialoog ten doop gehouden in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis, als onderdeel van een reeks mensenrechtendialogen. De Regenboogdialoog werd ontwikkeld door Amnesty Nijmegen in samenwerking met enkele COC-afdelingen.


Hoe is het om in Nederland anno 2019 uit de kast te komen? Het lijkt of vooroordelen en discriminatie afnemen, maar voor transpersonen en mensen met een biseksuele geaardheid is het leven niet rooskleurig.


En wat te denken van het feit dat vijf keer zo vaak lhbt-jongeren als hetero-jongeren suicidegedachten hebben, misschien ook omdat het scheldwoord “homo” nog steeds gangbaar op veel scholen is?


Je zult maar worstelen met je geaardheid en leven in een orthodox-christelijk milieu? En wist je dat meer dan de helft van de Nederlanders van Marokkaanse afkomst homoseksualiteit afwijst?


Kortom, er is nog veel te doen. Tijdens de twee Regenboogdialogen op die dag werd opgemerkt dat het voor heteroseksuelen niet vanzelfsprekend is om op een Regenboog-uitnodiging in te gaan. “Het is hun feestje, niet het mijne!” Welke les kunnen we daaruit trekken? Het is de hoogste tijd om wat aan beeldvorming te doen. Welke minderheidsgroep kan zonder samenwerking met de meerderheid die te boven komen? Het is zo belangrijk om met elkaar in dialoog te gaan, want als je niet deel bent van de oplossing, ben je deel van het probleem, toch?


Amnesty Nijmegen gaat door met de Regioboogdialogen. Op een ander moment komen we elkaar zeker weer tegen!


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Volleybal: Netzo & EuLeVoTo

Europees Lesbische Volleybaltoernooi in Amsterdam: de 33e editie van EuLeVoTo is dit weekend. We spreken Megan, over volleybal, het toernooi en de Amsterdamse queer vereniging Netzo.

Lees verder

Kaleidos GGZ

Geestelijke gezondheidszorg voor LHBTIQ+, Kaleidos is een veilige plek waar je zeker weet dat je jezelf kunt zijn. 'Bij ons is diversiteit de norm.' We speken medeoprichter en psycholoog Lin van der Donk.

Lees verder

Confessions & Talks

De 27e editie van Roze Filmdagen is voorbij. Wil je meer? Luister dan naar de eerste afleveringen van de Queer Movie Talks Podcast en kijk alle afleveringen van Queer Film Confessions.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden