Mini-symposium Suïcidepreventie onder LHBT-jongeren

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 18 november 2021
Tijd: 10:00-12:15
Type: Debat
Website: https://www.movisie.nl/agenda/uitnodiging-mini-symposium-suicidepreventie-onder-lhbt-jongeren

Locatie:

Naam: Kargadoor
Straat: Oudegracht 36
Postcode: 3511 AP
Plaats: Utrecht
Provincie: Utrecht
Land: Nederland

Omschrijving:

Hoe kunnen we suïcidaal gedrag onder LHBT-jongeren nog beter voorkomen? En welke nieuwe kennis is er de afgelopen jaren opgedaan op dit vraagstuk? Over deze en andere vragen gaan wij graag met experts in gesprek op donderdag 18 november tijdens een mini-symposium met de titel ‘Suïcidepreventie onder LHBT-jongeren: stand van zaken en agenda voor de toekomst’. Dit symposium is bedoeld voor mensen die expertise hebben op het terrein van LHBT, hulpverlening aan jongeren en / of het thema suïcidaliteit en depressie.


Het mini-symposium wordt georganiseerd door Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en Movisie in het kader van het onderzoek Suïcide preventie onder LHBT-jongeren. Samen met de Rijksuniversiteit Groningen (RUG), de Universiteit van Amsterdam (UvA) en Movisie is er onderzoek gedaan onder jongeren die een (mislukte) suïcide poging hebben gedaan, hun ouders en professionals die deze jongeren helpen. 


Programma


Tijdens dit mini-symposium presenteren wij de resultaten van dit onderzoek en denken we graag samen met jou verder over wie wat -en op welke manier- moet gaan doen op dit thema. Jouw input wordt gebruikt voor een artikel dat zich richt op beleidmakers en professionals. Naast de resultaten van de drie kwalitatieve onderzoeken zullen we ook een aantal factsheets met handvatten voor ouders en professionals in zorg en welzijn presenteren en praat promovenda Jennifer de Lange (RUG) ons bij over een web-based interventie voor LHBT-jongeren met suïcidale gedachten. 


Welkom door Diana van Bergen (RUG)


Presentatie van de onderzoeken: René Broekroelofs (Movisie) en Jennifer de Lange (RUG) 


Web-based interventie bij praten online: Jennifer de Lange (RUG) 


Pauze


Presentatie factsheets, René Broekroelofs (Movisie)


In gesprek: Wat is onze agenda voor de toekomst?


Afronding door Hanneke Felten (Movisie)


Afsluiting 


Praktische Info


Datum: Donderdag 18 november 2021


Tijd: 10.00 – 12.15 uur (afsluitend met lunch)


Locatie: Kargadoor, Oudegracht 36 in Utrecht


 


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

De Geliefden

Debuut Willemijn Kranendonk: Jacqueline en Rosa hebben als twintigers een intense relatie maar gaan uit elkaar. Veertig jaar later kijken ze terug. Hebben ze de juiste keuzes gemaakt?

Lees verder

Hindostaans & Queer

Zichtbaar mét trots: We spraken vier powervrouwen over hun energieke strijdkracht, coming-out, religie en taboes. Samen strijden zij voor samenhorigheid en zichtbaarheid binnen én buiten de Hindostaanse gemeenschap.

Lees verder

Morgen ben ik weer alleen

'Ik wil haar liefde maar voor één nacht.' Jasha Eliane (21) bracht een nieuw nummer uit, over de korte liefde tussen twee vrouwen. 'Een verhaal waar veel mensen zich in zullen herkennen.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden