Queer Choir Amsterdam: The Glitch at Garden’s gate

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 19 maart 2022
Tijd: 20:00-21:00
Type: Muziek
Website: https://www.queergeschiedenismaand.nl/programma/queer-choir-2/

Locatie:

Naam: Oude Kerk
Straat: Oudekerksplein 23
Postcode: 1012 GX
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Queer Choir Amsterdam presenteert The Glitch at Garden’s gate


Op zaterdag 19 maart geeft het Queer Choir Amsterdam een performance, The Glitch at Garden’s gate, waarin de ruimte van de Oude Kerk wordt ingezet om de traditionele betekenis en presentatie van een koor anders vorm te geven, te vervreemden (als in: ‘to queer’).


Het Queer Choir Amsterdam, dat werd opgericht tijdens de eerste lockdown in 2020 en sindsdien op regelmatige basis samen repeteert, zingt eigen werk dat in een collaboratief proces tot stand is gekomen.


Hoe verhoudt queerness zich tot de architectuur en geschiedenis van de Oude Kerk? Hoe zich in deze ruimte te positioneren? Het koor zal deze vragen onderzoeken door niet alleen composities te zingen, maar ook ruimte te maken voor improvisatie, glitches (haperingen), momenten van rust en interactie met het publiek, waarbij de rollen van koor, dirigent en toehoorder meer in elkaar overlopen. 


Verwacht een meerstemmig programma van ongeveer 45 minuten met liederen vol queer vastberadenheid, verzet en plezier.


Over het koor


Queer Choir Amsterdam is een artistiek initiatief dat zich richt op het creëren van een ‘brave space’ (vrijmoedige ruimte) waar unieke identiteiten en stemmen gevierd worden. Middels repetities en optredens geeft het koor uiting aan haar ideeën voor de toekomst en de verhalen die ze wil delen.


De queer-gemeenschap komt vaak samen in ruimtes van viering en het nachtleven – plekken die door de pandemie zwaar getroffen zijn. Dit heeft het Queer Choir Amsterdam gestimuleerd om een eigen veilige ruimte op te richten, dat wordt gerund door en voor queer mensen.


Met het samengaan van hun stemmen creëren de koorleden harmonieën, maar erkennen ze ook de gevarieerde aard van de menselijke stem, met aandacht voor het vergroten van zeggenschap over hun stemmen.


Queer Choir Amsterdam is een initiatief van Shreya de Souza, Mylou Oord en Sarah Naqvi en wordt gedirigeerd door Vera Morais.


Foto gemaakt door Shreya de Souza


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

TranScreen ReWind

Van vrijdag 10 mei tot en met zondag 12 mei 2024 viert TranScreen hun 15e verjaardag met een ReWind editie compleet met de beste en meest boeiende films uit hun archief, workshops, een expo en een feest.

Lees verder

Rollercoaster nummer 2

We zaten in de wachtstand. Zenuwslopend. Onze stemming ging op en neer: de ene keer zeker wetend dat het goed ging, de andere keer in zak en as, omdat het niet goed voelde.

Lees verder

Vers leesvoer

'Dat ene boek dat je leven veranderde…' Zij/haar is een verzameling essays over lesbische romans. Ook lees je het debuut van Lara Billie Rense en schreef Nadine Swagerman een nieuw YA- boek.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden