BOI, Song of a Wanderer incl. pizza slice

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 17 maart 2022
Tijd: 18:30-21:00
Type: Film
Website: https://www.queergeschiedenismaand.nl/programma/boi-song-of-a-wanderer/

Locatie:

Naam: Bibliotheek Amstelveen
Straat: Stadsplein 102
Postcode: 1181 ZM
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Verdwaal in het verhaal van BOI, Song of a Wanderer onder het genot van een slice pizza en stel al je vragen aan filmmaker Anne Marie Borsboom en Ayla Bongaertz, die non-binair is.


Film, pizza en ontmoeting


BOI, Song of a Wanderer is een indrukwekkende film over een periode uit het leven van de Israëlische Nitzan Krimsky en zijn transformatie van een jonge vrouw naar jongen: Boi.


Tijdens deze bijzondere avond ontmoeten we Anne Marie Borsboom en Ayla Bongaertz, terwijl we genieten van een heerlijke pizza slice. Als kers op de taart wordt het boek ook nog eens aan vijf deelnemers verloot. Een avond om niet snel te vergeten dus!


Meet the maker: Anne Marie Borsboom


Anne Marie Borsboom volgde Nitzan tijdens een lange zoektocht over de hele wereld en legde die vast in een boek en documentaire. Het verhaal wordt verteld aan de hand van vele zelfportretten die Nitzan maakte en aan Anne Marie opstuurde. Ze zijn zelf-beschouwend, provocerend, narcistisch en obsessief. Het resultaat van een onderzoek naar de eigen identiteit en de representatie ervan.


Deze avond is in samenwerking met de Gemeente Amstelveen georganiseerd.


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Prides 2024

Waar vier jij Pride dit jaar? Vanaf mei tot en met september zijn er Prides door het hele land. We maakten een overzicht. Laten we samen de liefde vieren en onze community laten stralen!

Lees verder

TranScreen ReWind

Van vrijdag 10 mei tot en met zondag 12 mei 2024 viert TranScreen hun 15e verjaardag met een ReWind editie compleet met de beste en meest boeiende films uit hun archief, workshops, een expo en een feest.

Lees verder

Rollercoaster nummer 2

We zaten in de wachtstand. Zenuwslopend. Onze stemming ging op en neer: de ene keer zeker wetend dat het goed ging, de andere keer in zak en as, omdat het niet goed voelde.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden