International Queer & Migrant Filmfestival

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 30 maart 2022
Tijd: 15:00-01:00
Type: Film
Website: https://supernovacinema.nl/iqmf/

Locatie:

Naam: Supernova Cinema
Straat: Overtoom 301
Postcode: 1054 HW
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

IQMF festival vindt 30 maart t/m 3 april 2022 plaats in LAB111 en Supernova Cinema in Amsterdam. Dit jaar gaat IQMF bovendien nieuwe samenwerkingen aan met Kaboom Animationfestival & Humans of Film Festival. 


Bekijk het volledige programma op supernovacinema.nl/iqmf


Het festival is verplaatst vanwege de lockdown in december en vindt dit jaar plaats met een bescheiden selectie queer films uit ruim 10 verschillende landen. 


SUPERNOVA CINEMA


IQMF heeft tegenwoordig een vast huis gevonden in Supernova Cinema op de Overtoom 301, de enige arthouse in Amsterdam die door het jaar heen een vast aanbod aan queer en social issue programmering voert.  LAB111 is als vaste partner de tweede locatie. 


HIGHLIGHTS UIT DE PROGRAMMERING:


Shall I Compare You To A Summers Day? Mohammad Shawky Hassan, Egypte, Lebanon, Duitsland, 2022


Speelse polyamoreuze queer musical in de stijl van Duizend-en-een-nacht. Winnaar Teddy Award, Internationale premiere. 


 


Unapologetic, Ashley O'Shay, VS 2020


Deze docu biedt via de blik van zwarte (queer) activisten Jana en Bella een zeer persoonlijke kijk in de wereld van Black Lives Matter Chicago. In samenwerking met Humans of Film Festival Amsterdam.


Queen of Lapa, Theodore Collatos, Brazilie 2019 


Intiem portret van transgender vrouw Luana, ook bekend als de 'Queen of Lapa' die sinds haar negende als sekswerker de straten van Rio de Janeiro bewandelt. In samenwerking met Humans of Film Festival Amsterdam. 


Being queer together: animated shorts 


Kleurrijke, korte geanimeerde films uit Canada, Brazilie, de VS en Zuid Korea. In samenwerking met Kaboom Animation Festival


Queer Landing 


Jaarlijks terugkerende showcase gecureerd door Mini Maxwell


My house is your house 


Dance workshop door Kim Tawjoeram


Over International Queer & Migrant Filmfestival (IQMF)


International Queer & Migrant Festival is opgericht in 2015 en is een filmfestival en platform voor wereldwijde queer kunst en cultuur in relatie tot migratie onderwerpen. IQMF draagt met haar programmering bij aan een diverse en inclusieve samenleving.


 


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Prides 2024

Waar vier jij Pride dit jaar? Vanaf mei tot en met september zijn er Prides door het hele land. We maakten een overzicht. Laten we samen de liefde vieren en onze community laten stralen!

Lees verder

TranScreen ReWind

Van vrijdag 10 mei tot en met zondag 12 mei 2024 viert TranScreen hun 15e verjaardag met een ReWind editie compleet met de beste en meest boeiende films uit hun archief, workshops, een expo en een feest.

Lees verder

Rollercoaster nummer 2

We zaten in de wachtstand. Zenuwslopend. Onze stemming ging op en neer: de ene keer zeker wetend dat het goed ging, de andere keer in zak en as, omdat het niet goed voelde.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden