DE LESBISCHE LIGA: LIVE

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 2 juni 2022
Tijd: 19:15-21:30
Type: Groot Event
Website: https://www.tivolivredenburg.nl/agenda/de-lesbische-liga-live-02-06-2022/

Locatie:

Naam: TivoliVredenburg
Straat: Vredenburgkade 11
Postcode: 3511 WC
Plaats: Utrecht
Provincie: Utrecht
Land: Nederland

Omschrijving:

Speelse liveshow van prijswinnende queer podcast


De Liga is terug in Utrecht! Het ‘lesbische clubhuis’ is niet meer te stoppen: met een BNR Podcast Award op zak staan Vera Siemons en Annefleur Schipper weer op de planken voor een grootse liveshow. Niet zomaar een podcast-opname dus, maar mét interactie, spektakel en heel veel BL’ers (bekende lesbiennes). Make Lesbi Great Again!


Vorig jaar knalde TivoliVredenburg al uit elkaar tijdens deze liveshow waarin Claudia de Breij haar ‘lesbische loopje’ demonstreerde, schrijvers Maartje Wortel en Babeth Fonchie zich van hun beste kant lieten zien en vriendin van de show Rivkah op het Veld nógmaals de spelregels van voetbal kwam uitleggen. Een unaniem belachelijk groot succes! Reken er maar op dat dat op 2 juni al je stoute dromen uit zullen komen.


In de Lesbische Liga Podcast wordt op eigen wijze besproken hoe het staat met de representatie van vrouwen die op vrouwen vallen in de media. Dus waarom het zo gestoord is dat de film ‘Benedetta’ ooit is uitgebracht, of juist waarom ANNE+ zo’n verademing voor de community is. Soms een emotionele rollercoaster, altijd met een overdosis zelf(s)pot.


Al eerder waren rolmodellen als Rocky Hehakaija, Francis van Broekhuizen, Merel van Dongen en Fresia Cousiño Arias in de podcast te horen. Inmiddels is het vijfde seizoen van de podcast bezig, waarvan de laatste aflevering als grand finale live wordt opgenomen tijdens deze show!


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Wij oude vrouwen

'Nou,' begon Willy. 'Amy is de ex van Beth. En ze is de reden dat jij een kartonnen doos in de kelder hebt staan. Wil je het hele verhaal?' – Fran & The City, deel 10.

Lees verder

De bewaring

Debuut van Yael van der Wouden. 'Een zorgvuldig opgebouwd verhaal waarin continu een aanstekelijke spanning voelbaar is tussen twee vrouwen en tussen het heden en ons donkere, collectieve verleden.'

Lees verder

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden