Drag workshop at Trans Art School

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 21 mei 2022
Tijd: 15:00 - 18:00
Type: Workshop
Website: https://www.transamsterdam.nl/single-post/drag-workshop-at-trans-art-school-1

Locatie:

Naam: Meevaart
Straat: Balistraat 48A
Postcode: 1094JN
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Workshop: Drag voor trans & non-binaire jongeren en trans & non-binaire nieuwkomers


Docent: Patri Roa Johansen a.k.a. LatinX Charm


Datum en tijd: 21 en 28 mei, 15.00 tot 18.00 uur


Locatie: Meervaart Bewegingsruimte Balistraat 48A Amsterdam Oost


Aanmelden via deze link: https://docs.google.com/.../1oWDmDYugk3pV9lYCBKkdxHK.../edit


 

Patri Roa Johansen alias. LatinX Charm Patri Roa Johansen is een Colombiaanse transman. Is opgroeide in Denemarken en nu gevestigd is in Amsterdam. Hij is een muzikant, artiest, en een Drag King.


Iedereen kan meedoen ongeacht ervaring. Ieder persoon heeft hun eigen proces en hun eigen redenen om mee te doen. Dat wordt gerespecteerd en niemand zal make-up op moeten doen als ze dat niet willen. We moedige mensen aan om hun eigen kleding en make-up mee te nemen als dat kan, er zullen ook dingen op locatie aanwezig zijn.


De eerste workshop staat in het teken van ontdekken wat drag kan zijn. Deelnemers leren hoe ze met drag kunnen beginnen. Deelnemers krijgen oefeningen waarin ze eerst op papier make-up aanbrengen, gebaseerd op verschillende voorbeelden (vooral voor drag kings). Daarna worden deelnemers aangemoedigd om vrij te spelen en te experimenteren met make-up en/of kleding. Ook zal er een optioneel catwalk-moment zijn, waarin deelnemers hun werk aan elkaar kunnen laten zien als ze dat willen.


De tweede workshop staat in het teken van het creëren van een drag persona. Deelnemers zullen opnieuw meerdere oefeningen doen op papier, waarin ze werken aan hun eigen drag persona. Er zullen ook oefeningen zijn in verschillende drag expressies. Opnieuw worden deelnemers aangemoedigd om vrij te spelen en te experimenteren met make-up en/of kleding.


 

Aan het einde van de workshop is er de mogelijkheid om een optreden te doen, waarin deelnemers hun drag kunnen laten zien, en een dans, een pip-sync of iets anders kunnen doen.


Na afloop kunnen deelnemers nog blijven voor snacks en drankjes.


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Volleybal: Netzo & EuLeVoTo

Europees Lesbische Volleybaltoernooi in Amsterdam: de 33e editie van EuLeVoTo is dit weekend. We spreken Megan, over volleybal, het toernooi en de Amsterdamse queer vereniging Netzo.

Lees verder

Kaleidos GGZ

Geestelijke gezondheidszorg voor LHBTIQ+, Kaleidos is een veilige plek waar je zeker weet dat je jezelf kunt zijn. 'Bij ons is diversiteit de norm.' We speken medeoprichter en psycholoog Lin van der Donk.

Lees verder

Confessions & Talks

De 27e editie van Roze Filmdagen is voorbij. Wil je meer? Luister dan naar de eerste afleveringen van de Queer Movie Talks Podcast en kijk alle afleveringen van Queer Film Confessions.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden