Drag workshop at Trans Art School

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 21 mei 2022
Tijd: 15:00 - 18:00
Type: Workshop
Website: https://www.transamsterdam.nl/single-post/drag-workshop-at-trans-art-school-1

Locatie:

Naam: Meevaart
Straat: Balistraat 48A
Postcode: 1094JN
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Workshop: Drag voor trans & non-binaire jongeren en trans & non-binaire nieuwkomers


Docent: Patri Roa Johansen a.k.a. LatinX Charm


Datum en tijd: 21 en 28 mei, 15.00 tot 18.00 uur


Locatie: Meervaart Bewegingsruimte Balistraat 48A Amsterdam Oost


Aanmelden via deze link: https://docs.google.com/.../1oWDmDYugk3pV9lYCBKkdxHK.../edit


 

Patri Roa Johansen alias. LatinX Charm Patri Roa Johansen is een Colombiaanse transman. Is opgroeide in Denemarken en nu gevestigd is in Amsterdam. Hij is een muzikant, artiest, en een Drag King.


Iedereen kan meedoen ongeacht ervaring. Ieder persoon heeft hun eigen proces en hun eigen redenen om mee te doen. Dat wordt gerespecteerd en niemand zal make-up op moeten doen als ze dat niet willen. We moedige mensen aan om hun eigen kleding en make-up mee te nemen als dat kan, er zullen ook dingen op locatie aanwezig zijn.


De eerste workshop staat in het teken van ontdekken wat drag kan zijn. Deelnemers leren hoe ze met drag kunnen beginnen. Deelnemers krijgen oefeningen waarin ze eerst op papier make-up aanbrengen, gebaseerd op verschillende voorbeelden (vooral voor drag kings). Daarna worden deelnemers aangemoedigd om vrij te spelen en te experimenteren met make-up en/of kleding. Ook zal er een optioneel catwalk-moment zijn, waarin deelnemers hun werk aan elkaar kunnen laten zien als ze dat willen.


De tweede workshop staat in het teken van het creëren van een drag persona. Deelnemers zullen opnieuw meerdere oefeningen doen op papier, waarin ze werken aan hun eigen drag persona. Er zullen ook oefeningen zijn in verschillende drag expressies. Opnieuw worden deelnemers aangemoedigd om vrij te spelen en te experimenteren met make-up en/of kleding.


 

Aan het einde van de workshop is er de mogelijkheid om een optreden te doen, waarin deelnemers hun drag kunnen laten zien, en een dans, een pip-sync of iets anders kunnen doen.


Na afloop kunnen deelnemers nog blijven voor snacks en drankjes.


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

De H van Hetero

Solange Dekker & Luuk Dresen maken een podcast die voor eens en altijd een brug slaat tussen de LHBTIQA+ gemeenschap en de hetero cis-mannen en -vrouwen. Aflevering 1: de L van Lesbisch.

Lees verder

'Lesbisch groentje'

Zou het alleen bij kletsen blijven, misschien een voorzichtige kus, of sta ik binnen een kwartier weer buiten? Uit nieuwsgierigheid ging ik online op zoek naar een seksdate.

Lees verder

Roze voetbalfans

Op TV: De serie De roze supporters volgt in vier afleveringen een aantal voetbalfans in hun pogingen om homofobie uit de voetbalstadions te bannen. Te zien vanaf maandag 16 mei.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden