Haags Emancipatie Netwerk

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 6 oktober 2022
Tijd: 16:30
Type: Overige
Website: https://www.l-world.nl/events/haags-emancipatie-netwerkevent-met-the-lworld/

Locatie:

Naam: Theater in de Steeg
Straat: Westeinde 165A
Postcode: 2512GX
Plaats: Den Haag
Provincie: Zuid-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Haags Emancipatienetwerk: Coming Out Day
6 oktober | 15:30 - 19:00 uur | Den Haag

Jezelf mogen zijn, voor veel queer meiden en vrouwen is dat zeker geen vanzelfsprekendheid. Zij ondervinden veel belemmeringen in de samenleving als het gaat om acceptatie. Een veilige omgeving waarin zij uit de kast kunnen komen is daarom van cruciaal belang voor hen. Door Coming Out Day te vieren, laten we als samenleving zien dat het ok is om te zijn wie je bent.
Want lang niet altijd worden queer vrouwen geaccepteerd of gesteund door hun eigen familie. Ze worden doodgezwegen, uitgesloten of kiezen er zelf maar voor om geen of beperkt contact te hebben. Dit leidt tot verdriet, gebrek aan zelfvertrouwen en mentale problemen bij zowel jonge meiden als bij volwassen vrouwen. Samen kunnen we een veiligere omgeving creëren.
Programma

Tijdens deze editie van het Haags Emancipatienetwerk gaan we in gesprek met ervaringsdeskundigen, ouders, maatschappelijke organisaties en beleidsmakers over de acceptatie van de queer vrouwen.

We gaan het hebben over:
– Het belang van acceptatie door je eigen omgeving.
– Het nut van een coming out (westers idee of heteronormatief?).
– De acceptatie en het uitkomen voor je seksuele geaardheid bij biculturele families.

Over het Haags Emancipatienetwerk
In de aanloop naar Coming Out Day 2022 organiseren we dit Haags Emancipatie Netwerkevent samen met PEP Den HaagThe L-World The L-World, Rainbow Den Haag en Mil Colores. Het Haags Emancipatienetwerk is een uniek samenwerkingsverband tussen vrouwenorganisaties en maatschappelijke organisaties. Individuen, professionals en vrijwilligers die zich bezighouden met de positieverbetering van vrouwen treffen elkaar hier.

Wil jij of jouw organisatie deelnemen? Meld je dan aan via onderstaand formulier.
https://docs.google.com/.../1FAIpQLSf1fSExRZ2arF.../viewform 


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Ride or Die

Queer Brighton alt-rockers ARXX brengen hun langverwachte debuutalbum uit op 31 maart. 'Gedurfd en goudeerlijk', de verhalende songs zijn gebaseerd op persoonlijke ervaringen.

Lees verder

Roze in wit

Dokters voor diversiteit & inclusiviteit in de zorgsector: De organisatie zet zich in voor het verbeteren van het LHBTI+-leefklimaat in de zorg, voor zowel artsen als patiënten.

Lees verder

Conqueer the World

Queer Cinema op Kaboom Animation Festival in Amsterdam, Utrecht en online: Betreed de wondere wereld van queer animatie en zie hoe queer identiteit wordt gerepresenteerd in het genre.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden