IFFR 2022: Return of the Tiger

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 14 oktober 2022
Tijd: 11:00-01:00
Type: Film
Website: https://iffr.com/en/blog/full-programme-iffr-2022-return-tiger

Locatie:

Naam: LantarenVenster
Straat: Otto Reuchlinweg 996
Postcode: 3072 MD
Plaats: Rotterdam
Provincie: Zuid-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Van 14 tot en met 16 oktober worden films vertoond uit de Tiger Competition, Big Screen Competition en Ammodo Tiger Short Competition van 2022 in Cinerama Filmtheater en LantarenVenster. Daarnaast zijn er speciale gasten, Q & A’s, muziek en borrels.


Ook dit jaar staan er een aantal mooie titels op het programma. Hieronder lichten we er een aantal uit.


Isn't It a Beautiful World  van Joseph Wilson gaat over Queer artiesten die audiofragmenten uit archieven playbacken om dromen te beschrijven. De kijker beland in een wereld vol pijn en schoonheid.


Becoming Male in the Middle Ages - Pedro Neves Marques is een intiem verhaal over homoseksualiteit, lichamelijke autonomie en reproductieve verlangens. 


De Spaanse film Mi vacío y yo van Adrián Silvestre is een sociaal-realistisch drama waarin een Franse twintiger in Barcelona haar ware identiteit en plek in deze moderne maatschappij onderzoekt. 


Bevestigde gasten zijn onder andere de Paraguayaanse filmmaker Paz Encina die in februari de Tiger Award ontving voor EAMI (Nederlandse co-productie), de Franse filmmaker Mabrouk El Mechri die de VPRO Big Screen Award ontving voor Kung Fu Zohra. De volledige deelnemerslijst vind je hier.


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Ride or Die

Queer Brighton alt-rockers ARXX brengen hun langverwachte debuutalbum uit op 31 maart. 'Gedurfd en goudeerlijk', de verhalende songs zijn gebaseerd op persoonlijke ervaringen.

Lees verder

Roze in wit

Dokters voor diversiteit & inclusiviteit in de zorgsector: De organisatie zet zich in voor het verbeteren van het LHBTI+-leefklimaat in de zorg, voor zowel artsen als patiënten.

Lees verder

Conqueer the World

Queer Cinema op Kaboom Animation Festival in Amsterdam, Utrecht en online: Betreed de wondere wereld van queer animatie en zie hoe queer identiteit wordt gerepresenteerd in het genre.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden