Nieuwjaarsreceptie 2023

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 5 januari 2023
Tijd: 17:00-19:00
Type: Groot Event
Website: https://ihlia.nl/steun-ons/vrienden-van-ihlia/

Locatie:

Naam: IHLIA LGBTI Heritage
Straat: Oosterdokskade 143
Postcode: 1011 DL
Plaats: Amsterdam
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Eindelijk is het weer mogelijk – op donderdag 5 januari 2023 hopen we met de Vrienden van IHLIA te toasten op het nieuwe jaar. Van 17 tot 19 uur zijn de donateurs van harte welkom bij IHLIA in De Prinsenzaal op de 6e etage (de zaal op de 6e met het mooiste uitzicht over de stad) met daarna de borrel in de Torenkamer op de 7e verdieping van OBA Oosterdok.


Programma


We bieden een programma aan dat er als volgt uitziet:


Opening door Josee Rothuizen, voorzitter VvI


Lezing door Tieneke Sumter


Voordracht van enkele gedichten van Justine Borkes


Borrel


Tieneke Sumter is een in Suriname geboren activiste en voorzitter van Survibes, een belangenvereniging voor Surinaamse lhbti+’ers in Nederland. Tieneke leeft en werkt vanuit de gedachte van intersectionaliteit. Bij intersectionaliteit ben je je ervan bewust dat mensen op meerdere assen kunnen afwijken van ‘de norm’, dat die assen elkaar beïnvloeden en dat dat iemands positie in de maatschappij bepaalt. Iemand kan bijvoorbeeld vrouw zijn, en zwart, en lesbisch.


Justine Borkes (1943-2021) was dichter, feministe en criticaster. Zij heeft bij haar overlijden een mooi bedrag aan IHLIA gelegateerd, waarvoor wij haar zeer dankbaar zijn. De bezorgers van haar legaat zijn bij de nieuwjaarsreceptie aanwezig.


Aanmelden


Deze borrel is alleen toegankelijk voor Vrienden van IHLIA. Ben je nog geen donateur, maar zou je hier graag bij aanwezig willen zijn? Word dan snel >Vriend(in) van IHLIA


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Ride or Die

Queer Brighton alt-rockers ARXX brengen hun langverwachte debuutalbum uit op 31 maart. 'Gedurfd en goudeerlijk', de verhalende songs zijn gebaseerd op persoonlijke ervaringen.

Lees verder

Roze in wit

Dokters voor diversiteit & inclusiviteit in de zorgsector: De organisatie zet zich in voor het verbeteren van het LHBTI+-leefklimaat in de zorg, voor zowel artsen als patiënten.

Lees verder

Conqueer the World

Queer Cinema op Kaboom Animation Festival in Amsterdam, Utrecht en online: Betreed de wondere wereld van queer animatie en zie hoe queer identiteit wordt gerepresenteerd in het genre.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden