Rondleiding How Dare You Make Me Feel This Way

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 12 januari 2023
Tijd: 19:30-21:00
Type: Overige
Website: https://www.museumarnhem.nl/nl/activiteiten/rondleiding-how-dare-you-make-me-feel-this-way-ii

Locatie:

Naam: Museum Arnhem
Straat: Utrechtseweg 87
Postcode: 6812 AA
Plaats: Arnhem
Provincie: Gelderland
Land: Nederland

Omschrijving:

Storm Vogel en museumdocent Theodoor Adriaans nemen je mee door de tentoonstelling How Dare You Make Me Feel This Way. Een tentoonstelling waar trans en queer vreugde centraal staat. Het is géén aanklacht, maar een dankwoord: hoe durf je me zo te laten voelen, zo fijn en vol verwondering maar ook zo zoekende en verward?


Storm vertelt over het onstaan van de tentoonstelling


How Dare You Make Me Feel This Way is samengesteld, bedacht en onderzocht door Alara, Jip, Larisa, Sarjon, Storm, Zacquel en Dexter. Vanaf begin 2022 kwamen zij op uitnodiging van Museum Arnhem en onder begeleiding van Julius Thissen bij elkaar om leven, kunst, trans en queerness te bespreken.


Theodoor en Storm delen perspectieven en ervaringen


Aan de hand van kunstwerken van onder anderen Leo Xander Foo, Risk Hazekamp, Samatha Nye en Golden Dean worden er perspectieven en ervaringen gedeeld die belangrijk zijn voor de trans en queer gemeenschap. Het gaat over ‘nee’ zeggen tegen beperkende kaders en ‘ja’ tegen vrije bewegingsruimte.


Wanneer: donderdag 12 januari 2023


Tijd: 19:30 - 21:00 uur


Deelname is gratis in combinatie met een museumticket


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Ride or Die

Queer Brighton alt-rockers ARXX brengen hun langverwachte debuutalbum uit op 31 maart. 'Gedurfd en goudeerlijk', de verhalende songs zijn gebaseerd op persoonlijke ervaringen.

Lees verder

Roze in wit

Dokters voor diversiteit & inclusiviteit in de zorgsector: De organisatie zet zich in voor het verbeteren van het LHBTI+-leefklimaat in de zorg, voor zowel artsen als patiënten.

Lees verder

Conqueer the World

Queer Cinema op Kaboom Animation Festival in Amsterdam, Utrecht en online: Betreed de wondere wereld van queer animatie en zie hoe queer identiteit wordt gerepresenteerd in het genre.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden