Verdiepingswebinar draagmoederschap

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 17 april 2023
Tijd: 20:00-22:00
Type: Overige
Website: https://www.ticketjames.com/nl/private-tickets/ee65c762a440b9ac935650e8ede07892/2162

Locatie:

Dit is een online event

Omschrijving:

Overweeg je draagmoederschap of ben je al op pad om een gezin te vormen dankzij een draagmoeder? Dan is deze webinar heel geschikt voor je! Dompel jezelf 2 uur onder in allerlei aspecten van deze gezinsvorm.


Het gaat zowel over draagmoederschap in Nederland, als in het buitenland, en over draagmoederschap met een gedoneerde eicel van de wensmoeder, een gedoneerde eicel van een eiceldonor, als draagmoederschap waarbij de draagmoeder ook de biologische moeder is. Kortom: alle vormen van draagmoederschap komen aan de orde!


Drie ervaringsdeskundigen vertellen hun verhaal.


Jo-An van der Tol zal de juridische aspecten (en de huidige status van de eventuele nieuwe wetgeving) toelichten, voor zowel binnenlandse trajecten, als buitenlandse trajecten.


Sara Coster zal praktische tips geven, en ingaan op de psychosociale aspecten van draagmoederschap in Nederland.


Wat voor afspraken kun en moet je maken? Wat bespreek je vooraf? Hoe leer je elkaar goed genoeg kennen? Wat wordt de rol van de schoonfamilie? Hoe zien de verschillende fases van het traject eruit? Hoe praten de draagouders erover met hun (eventuele) eigen kinderen? Hoe zie je het rondom bevalling / kraamtijd? Hoeveel contact gaat er in het begin zijn tussen de draagouders en het kind? En hoe gaat dat er later uitzien? Hoe communiceer je met elkaar? Hoe is het voor het kind? Hoe en wanneer praat je erover met het kind? Gaat het kind mama zeggen? En nog veel en veel meer …


Sjors Veenendaal zal toelichting geven op buitenlandse trajecten. Hoe ziet het stappenplan eruit, waar moet je op letten / aan denken, wat zijn de do’s and dont’s. Waar vind je meer informatie, hoe vind je je weg hierin.


Op veel vragen is geen eenduidig antwoord, je komt met 10 vragen en hebt na de webinar 100 nieuwe vragen, maar bent wel weer een stuk verder op je pad, en hebt weer meer dan genoeg “food for thought”! En een heleboel praktische tips! En goeie en leuke quotes van zowel wensouders, ouders, draagouders, als kinderen die opgroeien in zo’n gezin.


De webinar kost 25 euro per persoon. (Als je met 2 personen achter 1 scherm zit, dan boek je dus 2 tickets)


Zie www.kinderwenscoach.nl voor meer info over de andere webinars (over draagmoederschap en donorconceptie) en voor meer info over individuele gesprekken.


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Horoscoop mei 2024

'De tijd die je nu steekt in het echt leren kennen van die leuke vrouw, voordat je halsoverkop weer ergens induikt, zal je een hoop drama besparen.' Wat staat jou te wachten deze maand?

Lees verder

L'arche de Noé

Het verhaal over een groep LHBTIQ jongeren die zijn verstoten door hun familie. Ze hebben allemaal het verlangen om te bestaan, om hun plaats in de samenleving te vinden. Te zien vanaf 16 mei.

Lees verder

Verkeerde kant

'Ze hebben haar tegen de muur gegooid, in haar gezicht geslagen, geschopt en bloedend achtergelaten, alleen maar omdat ze lesbisch was.' – Fran & The City, deel 11.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden