Poink Workshop Dromen

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 21 januari 2024
Tijd: 14.00 -17.00
Type: Workshop
Website: https://poink.info/poink-workshop-dromen-op-21-januari-2024-in-oosterbeek/

Locatie:

Naam: Studio 44,
Straat: Noorderweg 44,
Postcode: 6861 XX
Plaats: Oosterbeek
Provincie: Gelderland
Land: Nederland

Omschrijving:

Zondagmiddag 21 januari 2024 organiseert Poink de Workshop Dromen onder leiding van dromencoach Germa de Jong* in Oosterbeek.


Of je nou goed slaapt of juist een gebroken nacht hebt, iedereen droomt. De een zal zich in de ochtend heldere verhalen herinneren, een ander hooguit wat flarden of alleen nog een gevoel.


Dromen zijn de boodschappen van de nacht. Uit gebieden waar je je nog niet bewust van bent, komen ze je in prachtige, soms beangstigende of verwarrende beelden iets vertellen. Hun taal wijkt af van onze dagelijkse logica en vraagt daarmee een andere aandacht. Als je naar ze leert luisteren, worden ze een bron van zelfkennis en inzicht.


In deze workshop geeft Germa de Jong eerst een korte inleiding over dromen, waarna onder haar begeleiding de deelnemers al snel zelf op onderzoek gaan, het liefst met een eigen droomfragment. Al snel blijkt dan dat het meest onbeduidende detail al heel interessante informatie in zich draagt.


Daarna krijgen de deelnemers de gelegenheid om een droom in te brengen, waarmee Germa samen met de groep aan de slag gaat. Germa doet dit op een lichte en speelse manier, waarbij ze gebruik maakt van licht lichaamswerk, beweging en verbeelding.


Voor een of meerdere dromen die zich hiervoor leent of lenen, begeleidt Germa ook een systemische opstelling over die droom. Deelnemers kunnen gevraagd worden iets in de opstelling te representeren, waarbij de ervaring leert dat dit nooit voor niets is. De opstelling geeft namelijk informatie en vaak ook een boodschap. Niet alleen aan de dromer, maar ook aan de representanten en aan de hele groep. Je gaat het vanzelf ontdekken.


Om deel te nemen aan deze workshop hoef je geen ervaring te hebben met droomwerk en ook niet met een systemische opstelling. Nieuwsgierigheid naar de betekenis van dromen in het algemeen, en misschien wel een droom van jou in het bijzonder, is voldoende.


De workshop vindt plaats op 21 januari 2024 en ook dat is niet voor niets. Want tijdens de twaalf Heilige Nachten tussen Kerstmis en Drie Koningen zijn je dromen extra helder. Ze geven je dan inzichten over het komende jaar.


Als je een eigen droom of een fragment in wilt brengen tijdens de workshop, dan is dit een goede tijd om je ze te herinneren en op te schrijven. Dit hoeft niet, maar mag wel. Ook het werken met dromen van anderen is al een verrijkende ervaring.


Na deze workshop heb je meer zicht op wat je dromen je willen vertellen. Dat is behulpzaam in je persoonlijke ontwikkeling en geeft je mogelijkheden om nieuwe wegen te verkennen.


Praktische informatie:


Datum:                                                21 januari 2024


Tijd:                                                      14:00 – 17:00 uur


Locatie:                                                Studio 44, Noorderweg 44, 6861 XX Oosterbeek


Max. aantal deelnemers:              10


Kosten:                                                €15,-


 


Omdat er maar 10 plekken zijn en we iedereen een eerlijke kans willen geven, of je deze oproep nu via Facebook, onze nieuwsbrief of de website ziet, starten we de inschrijving op: 4 december a.s. om 9:00 uur.


De eerste 10 mailtjes vanaf het moment van inschrijving, 4 december 9:00 uur dus, naar Inge@poink.info krijgen een mailtje met de link naar het aanmeldformulier.


Na invulling van het aanmeldformulier en betaling is je reservering definitief.


Dus zet het in je agenda, want VOL is echt VOL.


Ook als je nog vragen mocht hebben, voor of na 4 december 9:00 uur, kun je een mailtje sturen naar: Inge@poink.info


Wij hebben er zin in en zien je graag 21 januari 2024 in Oosterbeek!


Lieve groet van Germa en Inge


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Pride Photo 2024

'De tentoonstelling van dit jaar is een visuele liefdesbrief aan de veerkracht van queer mensen.' Vanaf 24 mei te zien in Utrecht en daarna, tot begin 2025, door het hele land.

Lees verder

Mooie zomer met KinePride

Elke laatste zondagochtend van de maand zal er in samenwerking met distributeur Cinemien een LHBTQIA+ film vertoond worden in Kinepolis Breda, Enschede, Groningen en Jaarbeurs Utrecht.

Lees verder

Niemand wordt vergeten

'Gelijkheid, vrijheid en rechtvaardigheid voor iedereen.' Eurocommissaris Helena Dalli (Gelijkheid) was bij het IDAHOT+ Forum 2024 in Den Haag. Daar riep zij op tot meer gelijkheid voor lhbtiq'ers in Europa.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden