Lazy Lesbian Sunday

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 21 april 2024
Tijd: 16:00-17:30
Type: Overige
Website: https://www.savannahbay.nl/lazy-lesbian-sunday-yael-van-der-wouden/

Locatie:

Naam: Savannah Bay
Straat: Telingstraat 13
Postcode: 3512 GV
Plaats: Utrecht
Provincie: Utrecht
Land: Nederland

Omschrijving:

De Lazy Lesbian Sunday is terug! Op zondag 21 april staat team Savannah weer klaar om jullie te ontvangen voor een knusse middag vol boeken, gesprekken, kopjes thee, koekjes en lesbianism. Deze editie is extra speciaal en staat geheel in teken van de (lesbische) roman De bewaring, het debuut van schrijver Yael van der Wouden. 


De Nederlandse Yael van der Wouden schreef een Engelstalig manuscript dat via via bij de internationale agent Anna Stein terechtkwam (de agent van o.a. Hanya Yanagihara en Douglas Stuart). De rechten zijn inmiddels aan veertien landen verkocht


De wereldprimeur van De bewaring is 11 april in Nederland — twee maanden voor de Britse en Amerikaanse edities. De Nederlandse vertaling verschijnt bij Uitgeverij Chaos (inmiddels onderdeel van Das Mag) — de uitgeverij die Van de Wouden ooit zelf met twee anderen oprichtte. De bewaring is vertaald door Fannah Palmer en Roos van de Wardt.


Aangezien er slechts 10 dagen zitten tussen de verschijning van het boek en de Lazy Lesbian Sunday, is het geen schande als je het boek nog niet (helemaal) gelezen hebt. Sabine Ganzevoort – manager van Savannah Bay – zal Yael interviewen over haar boek, zonder te veel spoilers prijs te geven. In het gesprek ligt de focus op lesbische representatie en lesbische erotiek in de literatuur. Uiteraard zal Yael naderhand signeren.


Onze Lazy Sundays worden gekenmerkt door de ongedwongen sfeer en door de open gesprekken over lesbische/queer thema’s.  In deze gesprekken is alle ruimte voor jullie vragen, verhalen en anekdotes. Als je liever alleen luistert, dan is dat natuurlijk ook helemaal goed. 


Toegang is gratis. Graag even aanmelden door een mail te sturen naar info@savannahbay.nl. Er is zitplek voor 30 aanmeldingen, dus wees er snel bij!


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Uitgeprocedeerd

Catherine en Aisha verborgen hun geaardheid, maar toen die toch werd ontdekt ontstond er een levensbedreigende situatie. Noodgedwongen lieten ze hun kinderen achter en vluchtten naar Nederland.

Lees verder

Even zweten

Zina had een zware dag op haar werk. 'Telkens als ik dacht: nu zijn we er, kwam hij weer met iets nieuws op de proppen. Dingen waar ik nog nooit van gehoord had! Die ik nog nooit eerder heb gedaan!'

Lees verder

Roze Zaterdag 2024

Vier de vrijheid en acceptatie van de LHBTIQ+ gemeenschap! Groningen kleurt een jaar lang roze: tijdens het Queer Year en de landelijke Pride Roze Zaterdag op 22 juni 2024.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden