Lezing - De roemruchte geschiedenis van homoseksualiteit

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 19 mei 2024
Tijd: 15:00
Type: Overige
Website: https://www.mauritshuis.nl/pride/

Locatie:

Naam: Mauritshuis
Straat: Plein 29
Postcode: 2511CS
Plaats: Den Haag
Provincie: Noord-Holland
Land: Nederland

Omschrijving:

Lieve beste Kees. Och, de leste kus welke ik van en ik u gaf zit nog in myn ziel’, Schreef Jan van Zaanen in 1826 aan een man in Amsterdam.


Spreker Theo van der Meer neemt je tijdens zijn lezing 'De roemruchte geschiedenis van homoseksualiteit in Nederland in de vroegmoderne tijd (1670-1830)' mee langs 400 jaar homoseksuele geschiedenis. Hij neemt deze persoonlijke verhalen zoals die van Jan en Kees en plaatst ze in een historische context.


Wanneer - 19 mei om 15:30 uur, inloop vanaf 15:00 uur


Kosten - €8.50, een ticket voor het museum is niet nodig


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Roze Woensdag 2024

'Stichting Roze Woensdag nodigt iedereen uit om deze dag in het roze te lopen en te feesten, want hiermee toon je solidariteit aan de LHBTIQ+ gemeenschap. We vieren wat we bereikt hebben en staan stil bij wat er nog te doen is op dit vlak.'

Lees verder

Spiegelbeeld

Haar vingers bewogen, haar nagels kropen tergend langzaam omhoog. Kippenvel op het randje van lekker. Er klopte iets niet. Er was een derde hand, in mijn nek... - Fran & The City

Lees verder

IHLIA: Protest2Pride

De foto's van Marian Bakker fungeren als een genuanceerd historisch verslag, een bijdrage aan ons collectieve geheugen en begrip. Ook jij kunt bijdragen aan de expo: upload jouw foto!

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden