Holebibib nodigt uit: Fleur Pierets - Julian

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 20 oktober 2019
Tijd: 16:00 - 18:00
Type: Overige

Locatie:

Naam: Het Roze Huis
Straat: Draakplaats 2
Postcode: 2018
Plaats: Antwerpen
Provincie: Antwerpen
Land: Belgie

Omschrijving:

In oktober zitten jullie weer goed bij de Holebibib voor een auteurslezing. Dit keer nodigen we activiste en schrijfster Fleur Pierets uit. Fleur zal haar boek Julian aan ons voorstellen.
We interviewen haar over haar boek en werk. Tijdens het interview vragen we haar voor te lezen uit haar boek en zal ze vragen uit het publiek beantwoorden. Uiteraard zal Fleur nadien haar boek signeren.

Een perstekst over Julian:

Het tragische verhaal ken je waarschijnlijk: de Belgische kunstenaar Fleur Pierets zou met haar partner Julian trouwen in alle 22 landen waar twee vrouwen dat mogen. De bedoeling was op een positieve manier gelijke huwelijksrechten onder de aandacht te brengen. De wereldpers hing aan de telefoon, Marina Abramović stuurde gelukswensen. Na hun vierde huwelijk, in Parijs, werd Julian gediagnosticeerd met agressieve hersentumoren. Ze stierf twee maanden later, op 22 januari 2018.

Fleur bleef achter en kon maar één ding doen: schrijven.

Het resultaat van die noodzaak is het adembenemende ‘Julian’. Een boek dat even ingetogen is als glamoureus, met een hoofdrol voor het lot. Waarin rouw afgewisseld wordt met verliefdheid, een liefdesverhaal verteld aan de hand van buitengewone, inspirerende figuren uit de kunstwereld. Maar vooral: een herinnering aan haar Julian.

Foto door Marijn Achten

Wil je het boek achteraf aanschaffen? Dit kan via onze partner LGBTQ+-boekenhandel Kartonnen Dozen.

Dit is een gratis event, geen inschrijvingen/tickets.

De locatie is toegankelijk via voor mensen met een rolstoel. Indien je vragen hebt over de toegankelijkheid, kan je ailtijd mailen van info@hetrozehuis.be.

Dit event wordt gesteund door Stad Antwerpen en Centrum Gelijke Kansen Vlaanderen.

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Bar Buka gaat dicht

Geluidsoverlast maakt dat de populaire vrouwenbar tijdelijk haar deuren sluit: Een grootscheepse verbouwing moet het probleem verhelpen.

Lees verder

IFFR 2020

Grote diversiteit aan films en focus op jonge, onderscheidende makers: het Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR) gaat van start.

Lees verder

Rolverdeling ouderschap

Dilemma: Na de geboorte van ons kind wil mijn vriendin parttime gaan werken. Ze wordt dan afhankelijk van mij, en ik verfoei afhankelijkheid. Wat zou jij doen?

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden