Lazy Queer Sunday: Queer Ouderschap

Algemene informatie:

Geplaatst door:
Datum: 24 maart 2024
Tijd: 15:00-17:00
Type: Overige
Website: https://www.savannahbay.nl/24-maart-lazy-queer-sunday/

Locatie:

Naam: Savannah Bay
Straat: Telingstraat 13
Postcode: 3512 GV
Plaats: Utrecht
Provincie: Utrecht
Land: Nederland

Omschrijving:

Lazy Queer Sunday: Boekenweek editie - Queer Ouderschap


Het thema van de Boekenweek 2024 is ‘bij ons in de familie’. Daarom belicht Savannah Bay verschillende aspecten van familie vanuit diverse literaire oogpunten. Op zondag 24 maart brengen we de Lazy Queer Sunday terug met een speciale editie over queer ouderschap.


De Boekenweek 2024 heeft als thema Bij ons in de familie, waar wij van maken: Bij Savannah in de familie. De winkel wordt immers gekenmerkt door klanten en vrijwilligers die buiten het plaatje van traditionele gezinsvorming denken. In literatuur zoeken lezers graag naar herkenning, die ze gelukkig vaak vinden bij Savannah Bay.


De Lazy Queer Sunday is een middag die in het teken staat van gesprek tussen de bezoekers en vrijwilligers. De vrijwilligers presenteren een literair, maatschappelijk (en queer!) thema en nodigen de bezoekers uit om verhalen en ervaringen uit te wisselen. 


Deze zondag bespreken we ‘queer ouderschap’ aan de hand van het literaire werk Nachtouders van Saskia de Coster. Een boek waarin een lesbische moeder worstelt met (een gebrek aan) moedergevoelens voor haar niet-biologische kind. Zo belichten we de mooie – en uitdagende kanten van queer ouderschap. 


Deze middag is voor iedere literatuurliefhebber die geïnteresseerd is in het onderwerp. Je hoeft geen (queer) ouder te zijn om deze middag bij te wonen. Voel je vrij om te vertellen wat jij van het boek vindt, hoe jij tegen (queer) ouderschap aankijkt of wat jouw ervaringen zijn. Als je liever komt om te luisteren is dat ook helemaal prima.


 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

L'arche de Noé

Het verhaal over een groep LHBTIQ jongeren die zijn verstoten door hun familie. Ze hebben allemaal het verlangen om te bestaan, om hun plaats in de samenleving te vinden. Te zien vanaf 16 mei.

Lees verder

Verkeerde kant

'Ze hebben haar tegen de muur gegooid, in haar gezicht geslagen, geschopt en bloedend achtergelaten, alleen maar omdat ze lesbisch was.' – Fran & The City, deel 11.

Lees verder

Babs: Half

Ritmisch, energiek en verhalend: producer en songwriter Babs brengt op 3 mei haar vijfde EP uit, over de zoektocht naar haar roots en identiteit. De release wordt ondersteund met een clubtour door het land.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden