Transman vernederd tijdens bodyscan

Een transgender man heeft een klacht ingediend bij de Australische senaat, omdat hij op een vliegveld vernederd  is door de beveiliging. De man moest een volledige bodyscan ondergaan, waarbij zijn kunstpenis werd opgemerkt. Vervolgens werd hij onderworpen aan een fouillering in zijn kruis, in het zicht van zijn medepassagiers.

“Ik legde aan de beveiliger uit dat ik in transitie ben van vrouw naar man. De beveiliger haalde zijn manager erbij, die een waar spektakel maakte van de fouillering. Hij deed twee paar rubber handschoenen aan, omdat hij mijn kunstpenis niet aan wilde raken en betastte me opzichtig.” Het verhaal van de man, die anoniem wenst te blijven, laat zien hoe slecht transgenders worden behandeld door luchthavenpersoneel, dat geen rekening houdt met issues die transmannen en -vrouwen vaak hebben. “Dit heeft er niet alleen voor gezorgd dat ik me ongemakkelijk en opgelaten voelde, het was ook nog eens volledig onnodig. Toen de manager klaar was met de fouillering mocht ik gaan, terwijl mijn kunstpenis nog steeds in het bakje op tafel lag. Ik vroeg of ik wat privacy mocht om hem weer in mijn broek te doen. Ze sloten de deur, zodat de andere passagiers me niet zagen, maar zelf bleven ze kijken.” De man geeft aan zich als een crimineel behandeld te voelen en zwaar vernederd te zijn. “Het heeft mijn vakantie vergald en me mijn plezier om te reizen ontnomen. Daarom heb ik een klacht ingediend bij de Australische senaat.”

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Mix van pot en pink

Poink viert haar jubileum: Al 10 jaar activiteiten voor en door lesbische (LBTQ+) vrouwen in de regio Arnhem-Nijmegen, en Lenny Janssen trekt de kar.

Lees verder

Lovato vs. Trump

Demi Lovato lanceert song 'Commander in Chief' en vraagt zich af hoe Trump 's nachts kan slapen met wat hij aanricht. 'We zijn in crisis, mensen gaan dood terwijl jij je zakken vult.'

Lees verder

Elske's B(r)oekje

'Ik ben getrouwd in een korte broek, wil begraven worden in een korte broek en vermoed dat ik zelfs ben geboren in een korte broek (al zegt mijn moeder van niet).'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden