CBS: LBT-vrouwen koploper qua aantal echtscheidingen.

lesbian divorce

Het Centraal Bureau van de Statistiek komt vandaag met opvallende cijfers met betrekking tot trouwen en scheiden in Nederland in de afgelopen 15 jaar.

In 2001 kende het aantal huwelijken tussen mensen van hetzelfde geslacht in ons land een enorme piek: het was namelijk voor het eerst in de geschiedenis mogelijk. In de daarop volgende jaren bleef het aantal gesloten huwelijken tussen met name LBT-vrouwen hoog (gemiddeld tussen de 600 en 800 huwelijken per jaar), maar ook in het aantal echtscheidingen per jaar lopen zij vóór op homomannen en zelfs heterostellen.

Op de Zij aan Zij-redactie ontrolde zich vandaag een interessante discussie over dit onderwerp, en de meningen zijn verdeeld.  

Wat denk jij?

Stelling 1: LBT- vrouwen hebben het maatschappelijk moeilijker dan hetero’s en homo’s, dit vertaalt zich in een hoger aantal echtscheidingen.

Stelling 2: LBT-vrouwen gaan wel erg snel samenwonen/trouwen en stellen vaak te hoge eisen aan een relatie.

 

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Eindelijk weten wat seks is

Seks is een handeling, maar ook een geschenk, een identiteit, een belofte en een beroep: Linda Duits analyseert seks vanuit verschillende perspectieven.

Lees verder

'Sluit niemand buiten'

Paus pleit voor 'wettelijke bescherming voor paren van gelijk geslacht', een 'grote stap voorwaarts' binnen de katholieke kerk.

Lees verder

Mix van pot en pink

Poink viert haar jubileum: Al 10 jaar activiteiten voor en door lesbische (LBTQ+) vrouwen in de regio Arnhem-Nijmegen, en Lenny Janssen trekt de kar.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden