CBS: LBT-vrouwen koploper qua aantal echtscheidingen.

lesbian divorce

Het Centraal Bureau van de Statistiek komt vandaag met opvallende cijfers met betrekking tot trouwen en scheiden in Nederland in de afgelopen 15 jaar.

In 2001 kende het aantal huwelijken tussen mensen van hetzelfde geslacht in ons land een enorme piek: het was namelijk voor het eerst in de geschiedenis mogelijk. In de daarop volgende jaren bleef het aantal gesloten huwelijken tussen met name LBT-vrouwen hoog (gemiddeld tussen de 600 en 800 huwelijken per jaar), maar ook in het aantal echtscheidingen per jaar lopen zij vóór op homomannen en zelfs heterostellen.

Op de Zij aan Zij-redactie ontrolde zich vandaag een interessante discussie over dit onderwerp, en de meningen zijn verdeeld.  

Wat denk jij?

Stelling 1: LBT- vrouwen hebben het maatschappelijk moeilijker dan hetero’s en homo’s, dit vertaalt zich in een hoger aantal echtscheidingen.

Stelling 2: LBT-vrouwen gaan wel erg snel samenwonen/trouwen en stellen vaak te hoge eisen aan een relatie.

 

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Verkiezingsdebat 2021

COC Nederland: Wat gaan politici doen tegen de geweldsincidenten tegen LHBTI's? Moet zogenaamde 'LHBTI-genezing' verboden worden? Livecast op vrijdag 5 februari.

Lees verder

Hoop, ruzie en verlies

'Zij wist wanneer we moesten stoppen, dat talent heb ik nooit gehad.' Dorine (31) is verslaafd aan gokken, verloor haar vriendin en zit tot haar nek in de schulden.

Lees verder

'Damespaden déden iets'

Lesbiennes die zich zichtbaar, met regenboogveters en al, in de openlucht begaven… Er kwamen vaak heftige reacties op de aankondiging van een nieuw Damespad. Rita Zwaan blikt terug.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden