CBS: LBT-vrouwen koploper qua aantal echtscheidingen.

lesbian divorce

Het Centraal Bureau van de Statistiek komt vandaag met opvallende cijfers met betrekking tot trouwen en scheiden in Nederland in de afgelopen 15 jaar.

In 2001 kende het aantal huwelijken tussen mensen van hetzelfde geslacht in ons land een enorme piek: het was namelijk voor het eerst in de geschiedenis mogelijk. In de daarop volgende jaren bleef het aantal gesloten huwelijken tussen met name LBT-vrouwen hoog (gemiddeld tussen de 600 en 800 huwelijken per jaar), maar ook in het aantal echtscheidingen per jaar lopen zij vóór op homomannen en zelfs heterostellen.

Op de Zij aan Zij-redactie ontrolde zich vandaag een interessante discussie over dit onderwerp, en de meningen zijn verdeeld.  

Wat denk jij?

Stelling 1: LBT- vrouwen hebben het maatschappelijk moeilijker dan hetero’s en homo’s, dit vertaalt zich in een hoger aantal echtscheidingen.

Stelling 2: LBT-vrouwen gaan wel erg snel samenwonen/trouwen en stellen vaak te hoge eisen aan een relatie.

 

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Horoscoop augustus 2020

Het wordt een maand van afscheid en loslaten, met klappen uit onverwachte hoek. Verwar intimiteit niet met oppervlakkige bevrediging. Wat staat jou te wachten?

Lees verder

Pride Radio

Discover Queer Artists: Anno 2020 is er nog steeds amper tot geen zichtbaarheid voor LGBTQ+ mensen in mainstream media en daar wil Gyor Moore (27) verandering in brengen.

Lees verder

'Wij zijn ook normaal'

Shary-An gaat op bezoek in Westerkwartier, Groningen. Wij spraken haar en vroegen haar op welke plek zij zich het veiligst voelt. Nu we er toch zijn!

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden