Protestbruiloft

fake marriage

Een schijnhuwelijk aangaan uit vrije wil. Terwijl het (ogenschijnlijk) niet hoeft. Zou jij het doen?

In de Guardian vertelt kunstenaar Kate Jinx hoe zij afgelopen zomer werd verrast door haar vriendin, de actrice Zoë Coombs Marr. Want wat was het geval? Zoë ging trouwen! Nee, niet met Kate, maar met een man!

Omdat in hun moederland Australië 'marriage equality' maar niet van de grond komt, hadden Zoë en haar goede vriend, de komiek Rhys Nicholson, besloten met elkaar in het huwelijk te treden, uit protest.

Onlangs zijn Zoë en Rhys daadwerkelijk in het huwelijksbootje gestapt, in aanwezigheid van Kate en Rhys’ vriend, Kyran. Onder het motto ‘alle bruiloften zijn toch theater’, was de gelegenheid openbaar en konden toeschouwers toegangskaartjes kopen.  

De boodschap moge duidelijk zijn: een leeg en liefdeloos (nep)huwelijk tussen een man en vrouw mag wèl, en wordt zelfs toegejuicht. Ondertussen mogen twee vrouwen of mannen die al jaren van elkaar houden ‘down under’ nog steeds slechts toeschouwer zijn op de bruiloft van anderen. Dat is de beurse plek waar dit 'feest' feilloos de vinger op legt.

Maar waar al dat nepbloed en -kots nu voor was?

 

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Eindelijk weten wat seks is

Seks is een handeling, maar ook een geschenk, een identiteit, een belofte en een beroep: Linda Duits analyseert seks vanuit verschillende perspectieven.

Lees verder

'Sluit niemand buiten'

Paus pleit voor 'wettelijke bescherming voor paren van gelijk geslacht', een 'grote stap voorwaarts' binnen de katholieke kerk.

Lees verder

Mix van pot en pink

Poink viert haar jubileum: Al 10 jaar activiteiten voor en door lesbische (LBTQ+) vrouwen in de regio Arnhem-Nijmegen, en Lenny Janssen trekt de kar.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden