Protestbruiloft

fake marriage

Een schijnhuwelijk aangaan uit vrije wil. Terwijl het (ogenschijnlijk) niet hoeft. Zou jij het doen?

In de Guardian vertelt kunstenaar Kate Jinx hoe zij afgelopen zomer werd verrast door haar vriendin, de actrice Zoë Coombs Marr. Want wat was het geval? Zoë ging trouwen! Nee, niet met Kate, maar met een man!

Omdat in hun moederland Australië 'marriage equality' maar niet van de grond komt, hadden Zoë en haar goede vriend, de komiek Rhys Nicholson, besloten met elkaar in het huwelijk te treden, uit protest.

Onlangs zijn Zoë en Rhys daadwerkelijk in het huwelijksbootje gestapt, in aanwezigheid van Kate en Rhys’ vriend, Kyran. Onder het motto ‘alle bruiloften zijn toch theater’, was de gelegenheid openbaar en konden toeschouwers toegangskaartjes kopen.  

De boodschap moge duidelijk zijn: een leeg en liefdeloos (nep)huwelijk tussen een man en vrouw mag wèl, en wordt zelfs toegejuicht. Ondertussen mogen twee vrouwen of mannen die al jaren van elkaar houden ‘down under’ nog steeds slechts toeschouwer zijn op de bruiloft van anderen. Dat is de beurse plek waar dit 'feest' feilloos de vinger op legt.

Maar waar al dat nepbloed en -kots nu voor was?

 

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Verkiezingsdebat 2021

COC Nederland: Wat gaan politici doen tegen de geweldsincidenten tegen LHBTI's? Moet zogenaamde 'LHBTI-genezing' verboden worden? Livecast op vrijdag 5 februari.

Lees verder

Hoop, ruzie en verlies

'Zij wist wanneer we moesten stoppen, dat talent heb ik nooit gehad.' Dorine (31) is verslaafd aan gokken, verloor haar vriendin en zit tot haar nek in de schulden.

Lees verder

'Damespaden déden iets'

Lesbiennes die zich zichtbaar, met regenboogveters en al, in de openlucht begaven… Er kwamen vaak heftige reacties op de aankondiging van een nieuw Damespad. Rita Zwaan blikt terug.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden