Hang de vlag uit op 11 oktober!

 

Op 11 oktober a.s. is het Nationale Coming Out Dag.

Nu heeft Mister Gay Netherlands Tom van den Nieuwenhuijzen in een open brief alle 390 Nederlandse gemeenten opgeroepen om die dag de regenboogvlag te hijsen. ‘Op die manier onderstrepen gemeenten hun steun voor de sociale acceptatie van de LHBTI-gemeenschap.’ 

Nationale Coming-Outdag wordt landelijk ondersteund door het kabinet en draait om de sociale acceptatie van de gehele LHBTI-gemeenschap in Nederland.  In 2015 deden meer dan 80 gemeenten mee aan dit gebaar. 

Regenboogvlag 

De regenboogvlag staat voor de trots en diversiteit van de LHBTI-gemeenschap en wordt sinds 1979 in haar huidige vorm (6 strepen) gebruikt. Sinds de jaren negentig vormt de regenboogvlag ook in Europa het trotse symbool van de LHBTI-gemeenschap. 

Hang jij de vlag uit op 11 oktober?

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

'Damespaden déden iets'

Lesbiennes die zich zichtbaar, met regenboogveters en al, in de openlucht begaven… Er kwamen vaak heftige reacties op de aankondiging van een nieuw Damespad. Rita Zwaan blikt terug.

Lees verder

Boek & Borrel

Welk boek heeft een onuitwisbare indruk op je gemaakt? Welk boek sleepte je vroeger mee in je tas? En wat heeft dit boek betekend in je leven? In gesprek met… Claudia van der Werf.

Lees verder

The Prom komt naar Nederland

De musical gaat in september 2022 in première: 'Over the Top, Broadway, diversiteit, highschool, glitter & glamour, tearjerker, happy end en een geweldige soundtrack.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden