Australië keurt homohuwelijk goed

Na Oostenrijk op 5 december legaliseert nu ook Australië het homohuwelijk. Op nu.nl: 'Het Australische parlement heeft na een lang en fel nationaal debat het homohuwelijk goedgekeurd. Daarmee volgt de volksvertegenwoordiging de Australische bevolking, die onlangs in een referendum bij ruime meerderheid het homohuwelijk bleek te steunen.

De senaat in Australië ging het lagerhuis vorige week al voor in goedkeuring van het wetsontwerp. Premier Turnbull zei donderdag na afloop van de stemming: "Vandaag hebben we voor gelijkheid gestemd, voor liefde."'

Eerder deze week: 'Luid gejuich maandag in het Australische Huis van Afgevaardigden: parlementariër Tim Wilson (37) heeft zojuist zijn partner op de publieke tribune ten huwelijk gevraagd. Even is de rivaliteit tussen voor- en tegenstanders van het homohuwelijk, waar deze week over wordt gedebatteerd, verdwenen.' Bekijk hier de video.

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Horoscoop mei 2024

'De tijd die je nu steekt in het echt leren kennen van die leuke vrouw, voordat je halsoverkop weer ergens induikt, zal je een hoop drama besparen.' Wat staat jou te wachten deze maand?

Lees verder

L'arche de Noé

Het verhaal over een groep LHBTIQ jongeren die zijn verstoten door hun familie. Ze hebben allemaal het verlangen om te bestaan, om hun plaats in de samenleving te vinden. Te zien vanaf 16 mei.

Lees verder

Verkeerde kant

'Ze hebben haar tegen de muur gegooid, in haar gezicht geslagen, geschopt en bloedend achtergelaten, alleen maar omdat ze lesbisch was.' – Fran & The City, deel 11.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden