Oostenrijk legaliseert homohuwelijk

Vandaag oordeelde het gerechtshof in Oostenrijk dat twee mensen van hetzelfde geslacht mogen trouwen. De woorden 'twee mensen van verschillend geslacht' eind 2018 uit de huwelijkswetten zullen worden geschrapt. Ook oordeelde de rechtbank dat geregistreerd partnerschap mogelijk wordt voor zowel homo- als heterokoppels. Eerder, sinds 2010, konden alleen homokoppels geregistreerd partner worden.

In Australie wordt in de komende dagen ook gestemd. In de Volkskrant gisteren: 'Luid gejuich maandag in het Australische Huis van Afgevaardigden: parlementariër Tim Wilson (37) heeft zojuist zijn partner op de publieke tribune ten huwelijk gevraagd. Even is de rivaliteit tussen voor- en tegenstanders van het homohuwelijk, waar deze week over wordt gedebatteerd, verdwenen.'

Fleur en Julian kunnen Oostenrijk nu ook aan de lijst toevoegen! (Zij trouwen in alle landen waar het homohuwelijk is toegestaan, en de lijst wordt met eerst Duitsland en Malta en nu Oostenrijk, steeds langer!)

Bronnen: Huffington Post, The Australian, Volkskrant, Zij aan Zij.

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Vers leesvoer

'Dat ene boek dat je leven veranderde…' Zij/haar is een verzameling essays over lesbische romans. Ook lees je het debuut van Lara Billie Rense en schreef Nadine Swagerman een nieuw YA- boek.

Lees verder

Horoscoop mei 2024

'De tijd die je nu steekt in het echt leren kennen van die leuke vrouw, voordat je halsoverkop weer ergens induikt, zal je een hoop drama besparen.' Wat staat jou te wachten deze maand?

Lees verder

L'arche de Noé

Het verhaal over een groep LHBTIQ jongeren die zijn verstoten door hun familie. Ze hebben allemaal het verlangen om te bestaan, om hun plaats in de samenleving te vinden. Te zien vanaf 16 mei.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden