Laat je meevoeren

Het eerste weekend van de Roze Filmdagen zit erop, maar we hebben nog een mooie volle week te gaan. Zo kun je komende week ook nog naar Princess Syd en Sisterhood.

Eerdere besprekingen + trailers van films die je nog kunt gaan zien – klik hier!

Nog geen plannen voor vanavond? Boek dan direct je ticket voor Sisterhood. In deze sfeervolle en integere dramafilm uit Macau/Hongkong leren we Sei (Gigi Leung & Fish Liew) kennen. Opgegroeid in een weeshuis, vindt ze in de jaren 90 een baan in een massagesalon. Daar ontwikkelt zich een hechte vriendschap tussen haar en enkele collega’s. Ze worden onafscheidelijk en helpen elkaar waar ze kunnen uit de brand. Op het moment dat Ling (Jennifer Yu) voor een moeilijke keuze in haar leven komt te staan, is Sei er voor haar. Maar het blijkt toch moeilijk om niet te zwichten onder maatschappelijke druk en verwachtingen.

Sisterhood neemt je mee naar het nu in Macau en naar het verleden. De film geeft inzicht in hoe de stad –net zoals alle andere grote steden in de wereld- is veranderd en hoe bewoners zich hierin proberen staande te houden.

Laat je meevoeren in een wereld waarin subtiliteit centraal staat, er veel onuitgesproken moet blijven en ware gevoelens vaak verborgen moeten blijven. Met de nodige gevolgen uiteraard…

De film heeft onder andere de Audience Choice Award en de Best New Young Actress gewonnen tijdens het International Film Festival and Awards Macao; en Fish Liew (de jonge Sie) won op de Hong Kong Film Critics Society Award voor Best Actress, en op Osaka Asian Film Festival de Most Promising Talent Award.

Maandag 12 maart om 19:45 en Donderdag 15 maart om 17:45 - tickets

 

De film Princess Cyd speelt zich af tijdens een zomer in Chicago. De tiener Cyd (een rol van Jessie Pinnick) logeert een paar weken bij haar tante Miranda (Rebecca Spence), die bewust kiest voor een leven tussen haar boeken en met haar intellectuele vriendengroep. De twee hebben elkaar nooit echt leren kennen en in die zomerweken komen ze nader tot elkaar. Daarnaast leert Cyd ook de barista Katie (Malic White) kennen en dit ontwikkelt zich snel tot een zomerliefde.

Princess Cyd

Donderdag 15 maart om 21.45 - tickets

 

Princess Syd is een redelijk dun coming of age verhaal, gemoedelijk voortkabbelt. Ondanks de rocky start die Cyd in haar leven heeft gehad (de film begint met een 911-call over de moord op haar moeder), blijkt Cyd gedurende de film een verantwoorde en degelijke tiener, die zich ogenschijnlijk zorgeloos door het leven beweegt.

Zelfs als er zich een gewelddadige situatie voordoet, is dit maar een paar seconde ongemakkelijk en direct gaat de film weer verder met de vrolijkere zaken in het leven. Ook de relatie tussen tante Miranda en haar nichtje kabbelt voort. Even lijkt het tot een uitbarsting te komen en spannend te worden, maar ook dit wordt snel weer in alle redelijkheid opgelost.

Het is jammer dat de relatie tussen Cyd en Katie aan de oppervlakte blijft; het is de vraag wat die twee eigenlijk precies in elkaar aantrekt. De relatie tussen haar tante en Cyd ontwikkelt zich geloofwaardiger en er zijn zelfs enkele momenten waarbij er op het scherm echt sprake is van interactie tussen deze twee karakters. Al met al een makkelijke zomerfilm, die nergens wringt en een dromerig beeld overbrengt.

 

Lees meer over De Roze Filmdagen 2018

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Girls Who Love Girls

Ontmoeten en verbinden tijdens het Janey Vrouwenfestival Amsterdam, een groots evenement gericht op het vieren van de kracht, diversiteit en solidariteit van vrouwen die van vrouwen houden.

Lees verder

Horoscoop maart 2024

'Laat die pijnlijke ervaringen met je ex-vriendin los en maak ruimte voor nieuwe, positieve relaties.' - Wat staat jou te wachten deze maand? Je leest het hier!

Lees verder

Save Café Saarein

'We hebben de grenzeloze ambitie Saarein voort te zetten, met de nadruk op inclusiviteit, diversiteit en veel nieuwe energie. Het is cultureel erfgoed. We willen dit levenswerk koesteren.'

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden