TV: Expeditie Robinson

Het was 2013 toen Valentijn de Hingh meedeed aan Expeditie Robinson en net voor de samensmelting naar huis moest. In 2015 deed Ryanne van Dorst mee en in 2016 bewonderden we Suzanne Klemann en Bertie Steur om hun overlevingskunsten. Dat jaar won Bertie Steur de finale van het programma en mocht zich een echte Robinson noemen. Het komend seizoen zal er weer een 'roze' vrouw schitteren op een onbewoond eiland, en dit keer is dat niemand minder dan model en actrice Loiza Lamers.

In 2005 was Loiza Lamers 10 jaar oud en werd ze gevolgd voor een documentaire van Charlotte Hoogakker getiteld Van Lucas naar Luus, over haar transitie. Tien jaar later werd ze bekend als 's werelds eerste transgender in Next Top Model: ze won de Nederlandse versie van het programma in 2015.

Op de foto (door Anna Schlosser) zie je Loiza tijdens de Pride in Praag vorige maand. Ze was daar één van de Grand Marshals.

Hier lees je meer over Loiza, bekijk je de documentaire uit 2005 en zie je een fragment waarin ze vertelt over de herseninfarct die ze had in november 2017. Die overigens geen belemmering is voor haar deelname aan het survival-programma: 'Ik ben gezond, ik ben weer helemaal terug. Dat was al vrij snel', vertelde ze eerder aan RTL Boulevard.

Expeditie Robinson 2018 start op 6 september, met twee kampen met 'bekenden' (Loiza zit in kamp Noord) en één kamp 'onbekenden'.

Om alvast in de stemming te komen: Blik terug op de ontknoping van de finale in 2016 én bekijk de (hilarische) hoogtepunten van Ryanne's deelname het jaar ervoor.

*

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Volleybal: Netzo & EuLeVoTo

Europees Lesbische Volleybaltoernooi in Amsterdam: de 33e editie van EuLeVoTo is dit weekend. We spreken Megan, over volleybal, het toernooi en de Amsterdamse queer vereniging Netzo.

Lees verder

Kaleidos GGZ

Geestelijke gezondheidszorg voor LHBTIQ+, Kaleidos is een veilige plek waar je zeker weet dat je jezelf kunt zijn. 'Bij ons is diversiteit de norm.' We speken medeoprichter en psycholoog Lin van der Donk.

Lees verder

Confessions & Talks

De 27e editie van Roze Filmdagen is voorbij. Wil je meer? Luister dan naar de eerste afleveringen van de Queer Movie Talks Podcast en kijk alle afleveringen van Queer Film Confessions.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden