The Umbrella Academy

Superhelden, tijdreizen, en een pratende chimpansee: Ellen Page en Mary J. Blidge spelen samen in nieuwe Netflix serie, vanaf vandaag te zien!

In 1989 worden, op dezelfde dag, 43 baby's geboren. Onverklaarbaar is dat de vrouwen die bevallen van deze baby's een dag eerder nog niet zwanger waren. Zeven van deze kinderen worden geadopteerd door de rijke Sir Reginald Hargreeves die de kinderen inzet om The Umbrella Academy op te richten. Hargreeves leidt de kinderen op tot misdaadbestrijders, met als doel om uiteindelijk de wereld te redden van de ondergang. Maar niet alles verloopt volgens plan.

Als de kinderen tieners zijn, valt de familie uit elkaar. De serie begint op het moment dat de zes overgebleven leden van The Umbrella Academy, jaren later, bij elkaar komen als ze horen dat hun vader is overleden. Luther, Diego, Allison, Klaus, Vanya en Number Five werken samen om het mysterie rond hun vaders dood te ontrafelen, maar hun tegengestelde en botsende persoonlijkheden staan in de weg en het einde van de wereld is nabij…

De leden van The Umbrella Academy hebben allemaal een bijzondere gave, behalve Number 7, Vanya, gespeeld door Ellen Page. Zij wordt dan ook voortdurend The Ordinary genoemd.

Dat Ellen Page in het echte leven alles behalve ordinary is, blijkt wel weer uit haar optreden in de talkshow van Stephen Colbert eerder deze maand. Ze was daar te gast om te praten over de nieuwe serie. En over haar vrouw Emma, met wie ze een jaar geleden trouwde. 

Ellen kwam vijf jaar geleden publiekelijk uit de kast (lees hier meer en bekijk haar coming out speech) en merkt dat Hollywood langzaam toleranter wordt. 

Het mag allemaal nog wel iets sneller, vindt Ellen. In haar carrière (en ze begon met acteren toen ze 10 jaar oud was) heeft ze helaas veel homofobie meegemaakt, vertelt ze. Colbert vraagt Ellen: Wat zou je tegen je jongere zelf zeggen? 'Ik zou haar een knuffel geven. En haar vertellen dat ze niet alleen is.'

Waar Ellen zich ook hard voor maakt is het milieu en klimaatverandering. 'Global warming is geen discussie, het is een feit. Het wordt tijd dat de media daar eens serieus aandacht aan gaat besteden', zegt zij. 'Het is onmogelijk om niet opgefokt te worden in deze tijd, met deze president en vicepresident. Die zou willen dat ik niet kon trouwen- laten we daar duidelijk over zijn. Hij gelooft in conversietherapie, hij heeft LHBTQ-ers in Indiana, waar hij gouverneur was, zoveel pijn gedaan.'

'Als je een machtspositie hebt, en je haat mensen, en het doel van je carrière is mensen laten lijden, wat denk je dat er dan gebeurt!?' Dit moet afgelopen zijn, besluit ze. Ellen's emotionele betoog ging viral na de uitzending:

 

 

The Umbrella Academy is gebaseerd op de Eisner award-winnende graphic novels van Gerard Way. De cast bestaat uit Ellen Page, Tom Hopper, Emmy Raver-Lampman, Robert Sheehan, David Castañeda, Aidan Gallagher, Cameron Britton, Kate Walsh en Mary J. Blige.

De serie is vanaf vandaag te zien op Netflix.

*

Blijf op de hoogte!

 

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder

Queer City Walk Utrecht

Historische gebeurtenissen en bijzondere inwoners door de jaren heen; Wat maakt de Utrechtse queer geschiedenis zo bijzonder? We spraken Marijke Huisman van Queer-U-Stories.

Lees verder

Gynaecologische hulp

Gezocht: Ervaringen van lesbische vrouwen die met gynaecologische klachten bij een arts zijn geweest. Doe mee met het onderzoek en help de hulpverlening verbeteren!

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden