Film: Booksmart

De eerste tiener komedie met een lesbisch hoofdpersonage! Vanaf 27 juni is de 'queer teen comedy' Booksmart te zien in de Nederlandse bioscopen.

De film is geregisseerd door Oliva Wilde, met rollen vervuld door onder andere Lisa Kudrow, ook bekend als Phoebe uit Friends.

'Getting Straight A's. Giving Zero F's': Booksmart is de eerste Amerikaanse mainstream comedy met twee vrouwen in de hoofdrollen, waarvan er één lesbisch is.

Als er ook maar iets karakteristieks is aan komediefilms gericht op tieners, is het dat tieners wanhopig graag seks willen, wat ook maar al te vaak in real life zo is. Dit geldt net zo goed voor jonge queer meisjes, we hebben tot nu alleen nooit dit soort vertegenwoordiging gezien in films.

 

De film gaat over de beste vriendinnen Amy en Molly, die aan de vooravond staan van hun diploma-uitreiking wanneer ze beseffen dat ze de afgelopen jaren alleen maar in de bibliotheek hebben gezeten en veel te weinig hebben gefeest. Ze komen er achter dat hun klasgenoten wél de bloemetjes buiten hebben gezet en toch zijn toegelaten op dezelfde universiteiten.

Ze besluiten iedereen te laten zien dat zij ook weten wat het is om te feesten! Nu moeten de meiden er alleen wel achter zien te komen waar het examenfeest is waar ze moeten zijn, want dat is informatie die ze niet in hun studieboeken kunnen vinden.

 

Booksmart: vanaf 27 juni in de Nederlandse bioscopen.

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Volleybal: Netzo & EuLeVoTo

Europees Lesbische Volleybaltoernooi in Amsterdam: de 33e editie van EuLeVoTo is dit weekend. We spreken Megan, over volleybal, het toernooi en de Amsterdamse queer vereniging Netzo.

Lees verder

Kaleidos GGZ

Geestelijke gezondheidszorg voor LHBTIQ+, Kaleidos is een veilige plek waar je zeker weet dat je jezelf kunt zijn. 'Bij ons is diversiteit de norm.' We speken medeoprichter en psycholoog Lin van der Donk.

Lees verder

Confessions & Talks

De 27e editie van Roze Filmdagen is voorbij. Wil je meer? Luister dan naar de eerste afleveringen van de Queer Movie Talks Podcast en kijk alle afleveringen van Queer Film Confessions.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden