OITNB-ster in ANNE+

Actrice Laura Gómez, bekend als Blanca Flores uit de populaire Netflix-serie Orange Is The New Black, heeft een rol in het tweede seizoen van dramaserie ANNE+. Gómez vloog vorige week naar Amsterdam voor de opnames die in volle gang zijn. Het nieuwe seizoen van ANNE+ is in het voorjaar te zien bij BNNVARA op NPO 3. 

Foto: Abel van Dijk

Het eerste seizoen van ANNE+ gooit internationaal hoge ogen. De serie is genomineerd voor de Prix Europa in de categorie TV Fiction en werd geselecteerd voor diverse festivals, waaronder het toonaangevende Tribeca Film Festival in New York. Hier zag Laura Gómez de eerste twee afleveringen van ANNE+ en was meteen laaiend enthousiast. Ze benaderde de aanwezige makers met het verzoek om een rol te spelen in het nieuwe seizoen.

Laura Gómez: 'I was really impressed. It is such a good and fun show. When I heard they were making a season two, I wanted to be a part of it. I said: even if I have to play a tree, count me in!'

Laura werd geboren in de Verenigde Staten in 1979 en groeide op in de Dominicaanse Republiek. Toen ze 21 was verhuisde ze naar New York om zich daar volop op acteren en filmstudies te richten. Ze speelde in verschillende films en televisieseries, waaronder Law & Order SVU en Orange Is The New Black.

In OITNB speelde ze zeven seizoenen lang de rol van Blanca Flores. Laura was zo aangegrepen door het lot van haar fictieve karakter en de reacties daarop -Blanca werd aan het einde van het 6e seizoen opgepakt door de vreemdelingenpolitie met het risico gedeporteerd te worden- dat ze zich sindsdien onvermoeibaar inzet voor de rechten van immigranten, onder andere door het delen van verhalen op haar Instagram-account, met de tag #immigrantstoriesbylauragomez. Op haar Instagram (mslauragomez) trouwens ook foto's van haar tijd in Amsterdam (met het team van ANNE+)!

 

ANNE+ seizoen 2

In het tweede seizoen van ANNE+ lijkt het de 24-jarige Anne allemaal mee te zitten: ze heeft een baan bij een creatief bureau, ze date met een leuk meisje, heeft genoeg goede vrienden en woont in een tof huis in Amsterdam. Maar toch is het volwassen leven anders dan ze zich had voorgesteld. Want hoe doe je dat nou, vrienden, werk en relaties balanceren?

In het nieuwe seizoen komen je favoriete personages terug, plus een paar nieuwe gezichten. Naast Laura Gómez spelen Jesse Mensah, Ayla Satijn, Myrthe Huber, Valentijn Benard en Rick Paul van Mulligen een rol in ANNE+ seizoen 2. In iedere aflevering staat, naast de liefdes- en carrièreperikelen van Anne, een stel uit haar directe omgeving centraal.

ANNE+ is een initiatief van scenarioschrijver Maud Wiemeijer en regisseur Valerie Bisscheroux. De serie is geproduceerd door Rachel van Bommel en Suzan de Swaan van Millstreet Films in samenwerking met Stichting Anne+. Het tweede seizoen wordt door Millstreet films geproduceerd in coproductie met BNNVARA.

 

Lees hier alles over ANNE+ en blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Vrijheid of geestelijk afsterven

Ingrid Kluvers schreef een roman over de coming out van een lesbische vrouw in de jaren 1980. De worstelingen van hoofdpersonage Hans zijn deels autobiografisch en voor iedereen herkenbaar.

Lees verder

Onthulling van Laxmi Manuela

'Het voelt voor mij ontzettend goed om tijdens Rotterdam Pride 2023 mijn persoonlijke verhaal te delen en zo anderen, die twijfelen over hun geaardheid, te inspireren!'

Lees verder

Liefde wint in België

Alice on the Roof bracht een hartverwarmend nummer uit om een historische mijlpaal te vieren: de 20e verjaardag van het huwelijk voor mensen van hetzelfde geslacht in België.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden