OITNB-ster in ANNE+

Actrice Laura Gómez, bekend als Blanca Flores uit de populaire Netflix-serie Orange Is The New Black, heeft een rol in het tweede seizoen van dramaserie ANNE+. Gómez vloog vorige week naar Amsterdam voor de opnames die in volle gang zijn. Het nieuwe seizoen van ANNE+ is in het voorjaar te zien bij BNNVARA op NPO 3. 

Foto: Abel van Dijk

Het eerste seizoen van ANNE+ gooit internationaal hoge ogen. De serie is genomineerd voor de Prix Europa in de categorie TV Fiction en werd geselecteerd voor diverse festivals, waaronder het toonaangevende Tribeca Film Festival in New York. Hier zag Laura Gómez de eerste twee afleveringen van ANNE+ en was meteen laaiend enthousiast. Ze benaderde de aanwezige makers met het verzoek om een rol te spelen in het nieuwe seizoen.

Laura Gómez: 'I was really impressed. It is such a good and fun show. When I heard they were making a season two, I wanted to be a part of it. I said: even if I have to play a tree, count me in!'

Laura werd geboren in de Verenigde Staten in 1979 en groeide op in de Dominicaanse Republiek. Toen ze 21 was verhuisde ze naar New York om zich daar volop op acteren en filmstudies te richten. Ze speelde in verschillende films en televisieseries, waaronder Law & Order SVU en Orange Is The New Black.

In OITNB speelde ze zeven seizoenen lang de rol van Blanca Flores. Laura was zo aangegrepen door het lot van haar fictieve karakter en de reacties daarop -Blanca werd aan het einde van het 6e seizoen opgepakt door de vreemdelingenpolitie met het risico gedeporteerd te worden- dat ze zich sindsdien onvermoeibaar inzet voor de rechten van immigranten, onder andere door het delen van verhalen op haar Instagram-account, met de tag #immigrantstoriesbylauragomez. Op haar Instagram (mslauragomez) trouwens ook foto's van haar tijd in Amsterdam (met het team van ANNE+)!

 

ANNE+ seizoen 2

In het tweede seizoen van ANNE+ lijkt het de 24-jarige Anne allemaal mee te zitten: ze heeft een baan bij een creatief bureau, ze date met een leuk meisje, heeft genoeg goede vrienden en woont in een tof huis in Amsterdam. Maar toch is het volwassen leven anders dan ze zich had voorgesteld. Want hoe doe je dat nou, vrienden, werk en relaties balanceren?

In het nieuwe seizoen komen je favoriete personages terug, plus een paar nieuwe gezichten. Naast Laura Gómez spelen Jesse Mensah, Ayla Satijn, Myrthe Huber, Valentijn Benard en Rick Paul van Mulligen een rol in ANNE+ seizoen 2. In iedere aflevering staat, naast de liefdes- en carrièreperikelen van Anne, een stel uit haar directe omgeving centraal.

ANNE+ is een initiatief van scenarioschrijver Maud Wiemeijer en regisseur Valerie Bisscheroux. De serie is geproduceerd door Rachel van Bommel en Suzan de Swaan van Millstreet Films in samenwerking met Stichting Anne+. Het tweede seizoen wordt door Millstreet films geproduceerd in coproductie met BNNVARA.

 

Lees hier alles over ANNE+ en blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

COC Songfestival 2024

De 28e editie van de befaamde regenboogliedjeswedstrijd zal op zaterdag 9 november plaatsvinden in De Lindenberg in Nijmegen. Aanmelden kan nog tot 1 oktober.

Lees verder

Queer City Walk Utrecht

Historische gebeurtenissen en bijzondere inwoners door de jaren heen; Wat maakt de Utrechtse queer geschiedenis zo bijzonder? We spraken Marijke Huisman van Queer-U-Stories.

Lees verder

Gynaecologische hulp

Gezocht: Ervaringen van lesbische vrouwen die met gynaecologische klachten bij een arts zijn geweest. Doe mee met het onderzoek en help de hulpverlening verbeteren!

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden