'Give Elsa a Girlfriend'

Disneyfans wereldwijd maken zich op voor de terugkeer naar een geliefde filmwereld. In de langverwachte film 'Frozen II' komen op 22 november de karakters van de prinsessen Elsa en Anna en van sneeuwpop OIaf weer tot leven op het grote scherm. De iconische soundtrack van de tweevoudige Oscarwinnaar 'Frozen' uit 2013, met daarop het alom bekende 'Let It Go', krijgt daarmee ook een opvolger. De soundtrack van de film, die ook in het Nederlands verschijnt, komt al op 15 november uit.

De soundtrack van de eerste film was goed voor dubbel platina. De stem van Elsa is in de Engelse versie ook dit keer van Idina Menzel, die in de film ook de zang van 'Let It Go' voor haar rekening nam. Van het nummer 'Into The Unknown' is inmiddels al een stukje prijsgegeven, inclusief beelden van de film. Naast deze terugkerende samenwerking is voor de aftiteling van de film de muzikale hulp ingeschakeld van Panic! At The Disco, Kacey Musgraves en Weezer, laat Universal Music weten.

In het vervolg van de succesfilm uit 2013 gaat prinses Elsa op zoek naar de herkomst van haar magische krachten. Het antwoord op die vraag ligt verscholen voorbij de grenzen van Arendelle en vormen tegelijk ook een bedreiging voor haar koninkrijk.

Into The Unknown:

 

Give Elsa a Girlfriend

Vanaf 2016 werd er massaal gepleit (op Twitter vooral, met de hashtag #GiveElsaAGirlfriend) voor Elsa als de eerste lesbische Disney prinses: Ze zong immers in 'Let it Go': I don't care what they're going to say...

De trailer, die uitkwam afgelopen zomer in Pride Month (hint hint), deed de fans vermoeden dat Elsa inderdaad lesbisch zou zijn in Frozen II. De makers lieten die mogelijkheid open door niets te ontkennen of bevestigen, maar op het internet zijn vele berichten te vinden met de wildste aannames over Elsa's liefdesleven en menig lid van Elsa's fandom weet nu echt zeker dat ze lesbisch is. Maar helaas: De fans hebben het bij het verkeerde eind. Begin september bevestigen twee van de songwriters aan IGN dat er in Frozen II helemaal geen romantische verhaallijn zit. 'Net zoals in de eerste film wordt Elsa niet gedefinieerd door haar liefdesleven. Je ziet dat in zoveel films, dat de rode draad een liefdesverhaal is. Dat is bij Frozen niet het geval, het is niet het verhaal wat we willen vertellen. Waar het om gaat is het verhaal achter Elsa's magische krachten, waarom ze ze heeft, wat ze ermee doet en hoe ze haar plek vindt in de wereld.' Toen op 30 september de nieuwe soundtrack werd onthuld hadden de fans weer even een sprankje hoop, maar ook in deze beelden geen spoor van Elsa's zogenaamde lesbische relatie.

Neemt natuurlijk niet weg dat het leuk is om ermee aan de haal te gaan, zoals het Britse PinkNews deed eerder dit jaar. Op de still hier bovenin zie je trouwens Elsa met haar zusje Anna. ;-)

 

 

Frozen 3?!

De hoop is nog niet verloren: de website We Got This Covered beweert dat Frozen 3 dan toch echt een lesbische Elsa gaat verwelkomen. 'Er is ons vertelt dat het zeker de bedoeling is om Elsa een vriendin te geven in deel 3, en haar te laten uitkomen voor haar seksuele voorkeur. Maar, er zat 6 jaar tussen deel 1 en deel 2, dus tegen de tijd dat we Frozen 3 kunnen verwachten zal haar coming out niet meer zo controversieel zijn als nu.'

We gaan het zien. Voor nu de wijze woorden: Let it go.

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Roze Woensdag 2024

'Stichting Roze Woensdag nodigt iedereen uit om deze dag in het roze te lopen en te feesten, want hiermee toon je solidariteit aan de LHBTIQ+ gemeenschap. We vieren wat we bereikt hebben en staan stil bij wat er nog te doen is op dit vlak.'

Lees verder

Spiegelbeeld

Haar vingers bewogen, haar nagels kropen tergend langzaam omhoog. Kippenvel op het randje van lekker. Er klopte iets niet. Er was een derde hand, in mijn nek... - Fran & The City

Lees verder

IHLIA: Protest2Pride

De foto's van Marian Bakker fungeren als een genuanceerd historisch verslag, een bijdrage aan ons collectieve geheugen en begrip. Ook jij kunt bijdragen aan de expo: upload jouw foto!

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden