Season of Love

Van alle romcoms die er rondom de feestdagen worden uitgebracht, is er nooit eentje die volledig draait om het wel en wee van LGBTQ-stellen. Soms hebben queer koppels de functie van 'side kick' of maken ze onderdeel uit van een ondersteunend verhaallijntje. Maar ze zijn nooit onderdeel van een betekenisvolle verhaallijn, of de personages komen inhoudelijk niet lekker uit de verf. Jaar in jaar uit blijven de Amerikaanse filmmaatschappijen heteronormatieve producties maken, terwijl er nog steeds geen leuke, fijne holiday-films voor de LGBTQ-community verschijnen.

Dat kon zo niet langer, dacht het team van Season of Love, en ze begonnen een crowdfunding-actie om deze leegte op te vullen. Het resultaat? Season of Love - de eerste queer lady romcom kerstfilm! 

De verhaallijn is lekker overzichtelijk: in deze romantische komedie worden de ontwikkelingen van drie verschillende koppels losjes met elkaar verweven. In aanloop naar en tijdens de feestdagen, volgen we de levens van deze zes vrouwen, die lesbisch of biseksueel zijn. 

Maak kennis met de ogenschijnlijk perfecte Iris, wier ordelijke leven behoorlijk op de kop wordt gezet. Welke rol speelt Mardou in dit verhaal? Zij is naar huis gekomen voor het huwelijk van haar broer, maar realiseert zich ineens dat nu toch het moment is dat ze moet gaan voor datgene ze echt wil. 

De gedreven Lou staat op het punt om haar droom te verwezenlijken: een eigen bar met een eigen biermerk. Alleen brengt de komst van lasser en kunstenaar Kenna haar te veel uit evenwicht?

Weet de talentvolle muzikant Sue haar podiumangst te overwinnen? Kan ze wel bij haar vriendin Janey, die net terug is van haar militaire dienst, terecht?

De 'schoonheidsfoutjes' in het plot en de kwaliteit van sommige van de opnames, vergeef je de makers van deze holiday film ruimschoots. Laat je ook meeslepen door het enthousiasme van de makers, de passie van de hoofdpersonen en de spannende romantische ontwikkelingen in deze film, die het gapende gat vult in het aanbod van queer romcoms. Season of Love is een sympathieke queer romcom, die het hart verwarmt en een glimlach op het gezicht achterlaat.

Bekijk alvast de trailer!

 Koop of huur de film via deze link en lees meer op www.seasonoflovemovie.com!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.



Recent nieuws:

Zichtbaar en bang

'Mijn wens voor Lesbian Visibility Day is dat iedereen zichzelf mag zijn, zonder veroordeeld te worden door anderen. Voor mezelf wens ik dat ik wat meer lef krijg om te gaan staan voor wie ik ben.'

Lees verder

Toename discriminatie

Schrikbarend: Het aantal meldingen van LHBTIQ+ discriminatie is met bijna een kwart gestegen. 'De regenbooggemeenschap en andere minderheden lijken in deze onzekere tijden de zondebok te worden.'

Lees verder

Even opwarmen

Zina is bijna te laat op haar werk en Mijntje biedt aan om haar een lift te geven. Dan kan Zina zich in de auto alvast een beetje voorbereiden op haar eerste klant…

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden