Season of Love

Van alle romcoms die er rondom de feestdagen worden uitgebracht, is er nooit eentje die volledig draait om het wel en wee van LGBTQ-stellen. Soms hebben queer koppels de functie van 'side kick' of maken ze onderdeel uit van een ondersteunend verhaallijntje. Maar ze zijn nooit onderdeel van een betekenisvolle verhaallijn, of de personages komen inhoudelijk niet lekker uit de verf. Jaar in jaar uit blijven de Amerikaanse filmmaatschappijen heteronormatieve producties maken, terwijl er nog steeds geen leuke, fijne holiday-films voor de LGBTQ-community verschijnen.

Dat kon zo niet langer, dacht het team van Season of Love, en ze begonnen een crowdfunding-actie om deze leegte op te vullen. Het resultaat? Season of Love - de eerste queer lady romcom kerstfilm! 

De verhaallijn is lekker overzichtelijk: in deze romantische komedie worden de ontwikkelingen van drie verschillende koppels losjes met elkaar verweven. In aanloop naar en tijdens de feestdagen, volgen we de levens van deze zes vrouwen, die lesbisch of biseksueel zijn. 

Maak kennis met de ogenschijnlijk perfecte Iris, wier ordelijke leven behoorlijk op de kop wordt gezet. Welke rol speelt Mardou in dit verhaal? Zij is naar huis gekomen voor het huwelijk van haar broer, maar realiseert zich ineens dat nu toch het moment is dat ze moet gaan voor datgene ze echt wil. 

De gedreven Lou staat op het punt om haar droom te verwezenlijken: een eigen bar met een eigen biermerk. Alleen brengt de komst van lasser en kunstenaar Kenna haar te veel uit evenwicht?

Weet de talentvolle muzikant Sue haar podiumangst te overwinnen? Kan ze wel bij haar vriendin Janey, die net terug is van haar militaire dienst, terecht?

De 'schoonheidsfoutjes' in het plot en de kwaliteit van sommige van de opnames, vergeef je de makers van deze holiday film ruimschoots. Laat je ook meeslepen door het enthousiasme van de makers, de passie van de hoofdpersonen en de spannende romantische ontwikkelingen in deze film, die het gapende gat vult in het aanbod van queer romcoms. Season of Love is een sympathieke queer romcom, die het hart verwarmt en een glimlach op het gezicht achterlaat.

Bekijk alvast de trailer!

 Koop of huur de film via deze link en lees meer op www.seasonoflovemovie.com!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Ik wil geen prik

Hoogstpersoonlijk: 'We hebben de godganse tijd ruzie. Ik vind dat mijn vriendin onnodige risico's neemt, en zij is haar geduld met mij aan het verliezen; Ik ben als de dood voor naalden.'

Lees verder

Tell Me Why

Videogame met een transgender hoofdrolspeler wordt overladen met nominaties en awards; maatschappelijke thema's zijn verweven in het verhaal van Tyler en Alyson.

Lees verder

Dales Prijs 2021

Lesbisch Archief Nijmegen krijgt Burgemeester Dales Prijs: 'De namen van LANijmegen en Ien Dales zijn vanaf die dag voor altijd eervol verbonden.' De uitreiking is te volgen via livestream.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden