Little Women

Vanaf aanstaande donderdag (6 februari) is de film Little Women, gebaseerd op het beroemde gelijknamige boek van Louisa May Alcott uit 1868, te zien in de bioscoop!

Saoirse Ronan, die ook Kate Winslet's lesbische lover zal spelen in de aankomende film Ammonite*, vervult de rol van één van de hoofdkarakters - namelijk Jo March - in deze verfilming.

Op verschillende queer mediaplatforms wordt vermoed dat Jo zich identificeert als queer. Dit gerucht is gebaseerd op de uitspraak van Ronan zelf over haar personage in Little Women. Zo gaf 'Gay Times' onlangs verslag van een recent interview waarin Ronan vertelt dat, als het verhaal zich zou afspelen in een moderne setting, het personage zich inderdaad zou kunnen identificeren als queer.

Volgens een review van autostraddle, een mediaplatform voor queer vrouwen, onderscheidt deze 17e (!) verfilming van het boek van Louisa May Alcott zich van de rest omdat de queerness van Jo March in deze nieuwe film eindelijk verder ging dan de 'subtekst'. Ronan zelf bevestigt deze aanname: 'dit is de eerste verfilming van het boek waarin Jo's seksualiteit enigszins wordt aangekaart.' Dit betekent niet dat de originele teksten zijn verdraaid, maar dat deze verfilming juist meer ruimte biedt om Jo's seksualiteit te laten zien. Zo vertelt Ronan dat de volgende quote van haar personage letterlijk is overgenomen uit het boek: 'Ik wil de vrijheid hebben om te houden van wie ik wil.'

'Wat ik ook tof vind, is dat Jo zichzelf niet in een hokje stopt. Ze was bereid om dit te erkennen en ik denk ook dat ze zelfbewust genoeg was om door te hebben dat er iets anders aan haar was,' aldus Ronan. Ze vervolgt: 'het zou dus absoluut kunnen dat Jo haar seksualiteit aan het onderzoeken was.'

Volgens queer platform 'them' twijfelt Jo ook aan haar gender identiteit. Aan het begin van de film verklaart een jonge Jo March namelijk dat ze 'teleurgesteld is dat ze een vrouw is.' Deze quote is bijna compleet overgenomen van de originele Louisa Alcott-roman, waarin Jo werd neergezet als een 'tomboy'. Oftewel, wij zijn heel benieuwd naar de manier waarop Ronan's personage zal worden gemanifesteerd in deze nieuw film!

 

 

Over Little Women

Little Women (2019) is geregisseerd door Greta Gerwig, die tevens ook de film Lady Bird (2017) regisseerde. Het verhaal speelt zich af in het Massachusetts van de jaren 1860 en volgt de vier zussen Jo (Saoirse Ronan), Meg (Emma Watson), Amy (Florence Pugh), en Beth (Eliza Scanlen), terwijl ze opgroeien onder de hoede van hun moeder Marmee (Laura Dern) tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. Elk van de vier zussen vinden terwijl het verhaal vordert hun eigen weg in de maatschappij en ontdekken de liefde. Oja, en laten we niet vergeten dat Meryl Streep in deze film het personage tante March speelt!

*De release datum van de romantische dramafilm Ammonite is nog niet bekend. Er is helaas nog geen trailer beschikbaar, maar wel een video waarin Saoirse Ronan haar rol in Ammonite onthult. Meer informatie volgt!

Foto's: Sony Pictures

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Samen huilen

We maakten afgelopen week iets extreem vervelends mee, de emotie zit er nog steeds in. Gelukkig zijn er ook tal van geniale, fijne en liefdevolle momenten in ons heel normale gezin.

Lees verder

Verslaafd aan telefoon

'Ik leg het af tegen de smartphone van mijn vrouw. Dat apparaatje krijgt beslist meer aandacht dan ik. Naar mijn gevoel gaat het nu bergafwaarts met ons.' Wat zou jij doen?

Lees verder

Queer Summer op Picl

Films over jezelf durven en mogen zijn: het jaarlijkse Queer Summer programma op Picl biedt verschillende films voor thuis op de bank, van Love Lies Bleeding tot Orlando.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden