Feel Good

Vanaf donderdag 19 maart zie je de nieuwe queer serie Feel Good op Netflix! 

In Feel Good gaat stand-up comedian Mae Martin de uitdagingen van een nuchter leven aan tijdens een gepassioneerde, nieuwe relatie met haar vriendin, die zich identificeert als hetero maar zich enorm aangetrokken voelt tot Mae.

Fun fact: Lisa Kudrow (bekend als Phoebe Buffay uit Friends) speelt in deze serie de moeder van Mae!

Beeld: Netflix

Over Feel Good

Feel Good is een semi-autobiografische serie: Mea Martin speelt een fictieve versie van zichzelf, een herstellende verslaafde die in Londen probeert op te komen als stand-up comedian, maar niet helemaal verbonden is met de menigte – behalve één specifiek persoon uit het publiek: George. Hoewel George (Charlotte Ritchie) hiervoor alleen met mannen was geweest, hadden de twee al gelijk een klik. George is iemand die heel direct vraagt: Wil je me zoenen? Terwijl Mae het type is dat reageert: 'Dat zou zó cool zijn.' Vanaf dat moment is het een bliksemromance van daten, seks, en samenwonen- dit alles gebeurt binnen drie maanden, en dat is waar het verhaal begint.

Tegen het einde van de eerste aflevering zijn ze al een echt stel - één van de vele manieren waarop Martin en co-schrijver Joe Hampson de standaard sitcom-structuur uit de weg gaan - en de rest van de show onderzoekt de impact van deze nieuwe relatie op beiden: Mae maakt van George haar nieuwe verslaving, terwijl George worstelt om bij haar kakkerige, oppervlakkige vrienden uit de kast te komen.

 

Een verfrissend oprechte serie

Volgens een recensie van the Observer is Feel Good 'een verfrissend oprechte kijk op LGBTQ+ liefde': 'De televisie begint steeds meer LGBTQ+ makers en personages te vertonen, waardoor tv-series zich meer kunnen concentreren op specifieke, genuanceerde, herkenbare aspecten van queer-zijn in plaats van constant hetzelfde handjevol plots opnieuw te vertellen. Feel Good is hier een goed voorbeeld van, omdat het nog steeds een soort coming-out verhaal bevat (op humoristische wijze), maar het gaat ook verder en het wordt meer specifiek. Zo ligt de focus in Feel Good niet alleen op queer- zijn, het gaat ook over liefde in het algemeen.

 

Mae over Feel Good

Hoewel Mae al eerder verscheen in een Netflix-special gelanceerd in 2018, die deel uitmaakte van Comedians of the World, vindt ze het toch wel een 'big deal' dat ze nu met haar eigen Netflix-serie komt. Voor Mae is het doel van haar semi-autobiografische drama om mensen aan het lachen te maken, maar ze vindt het ook belangrijk dat de kijkers zich verbonden kunnen voelen met het verhaal. Zo zegt ze zelf: 'We hebben geprobeerd een show te maken die grappig, hartverscheurend en soms helemaal bizar is, want zo is het leven.'

Bekijk de serie dan vanaf donderdag 19 maart op Netflix!

*

Blijf op de hoogte!

 

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.

Recent nieuws:

Het komt goed

Een wee gevoel trok door mijn hele lichaam. Hoorde ik nou goed wat Mel zei? Hoorde ik nou goed wat ze tussen de regels door bedoelde? | De vrouw op de brug, deel 18.

Lees verder

Wie zwijgt, stemt toe?

Hoogstpersoonlijk: 'Ik kan die subtiele en minder subtiele opmerkingen en grapjes niet meer aanhoren. Ik moet er wel wat van zeggen.'

Lees verder

Vertrouwen

Ik dacht aan Mel terwijl we de haven uitvoeren en ik me bukkend en naar kabels grijpend naar de voorsteven begaf. Zou zij zich wel redden? | De vrouw op de brug, deel 17.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden