Ellen onder vuur

Er is de afgelopen tijd een stroom geruchten gaande over de iconische tv-presentatrice Ellen DeGeneres: er wordt gezegd dat ze een 'onsympathiek' persoon en zelfs 'gemeen' zou zijn. De huidige negatieve publiciteit rondom haar persoon en haar talkshow begon toen de Nederlandse visagiste Nikkie de Jager, beter bekend als NikkieTutorials, zich in De Wereld Draait Door negatief had uitgelaten over haar bezoek aan de talkshow van DeGeneres.

Beeld: Ellen en haar vrouw Portia tijdens de People's Choice Awards, 2017 /Jaguar PS/Shutterstock.

Nikkie de Jager werd uitgenodigd bij de Ellen show nadat zij uit de kast kwam als transgender in één van haar YouTube video's, die viral ging over de hele wereld. Nikkie vertelde dat ze best wel teleurgesteld was over haar ontmoeting met DeGeneres en dat de presentatrice haar voorafgaand aan de show niet eens de hand kwam schudden. De uitzending:

 

 

Later stuurde Amerikaanse komiek Kevin T. Poter een tweet de wereld in, waar hij in vermeldde dat Ellen 'een van de gemeenste mensen ter wereld' is en vroeg anderen hun verhalen over haar te delen. [bron] Vanaf dat moment stapelen de negatieve verhalen over DeGeneres zich op en kwam er een einde aan haar 'menslievende imago' [bron]. Onlangs werd ze door critici aangesproken, omdat ze de quarantaine in haar huis vergeleek met het uitzitten van een gevangenisstraf. De Belgische krant De Standaard melde op 8 april 2020 dat DeGeneres deze uitspraak deed in een YouTube video waarmee zij haar fans wilde verrassen omdat de dagelijkse talkshow van DeGeneres nu op pauze staat. De staat Californië heeft zijn burgers namelijk opgedragen thuis te blijven. Dit YouTube filmpje, dat vanwege de kritiek inmiddels verwijderd is van YouTube, werd opgenomen in één van de woningen van DeGeneres en haar echtgenote Portia de Rossi: 'Wat ik geleerd heb van deze quarantaine, is hoe het voelt om in een gevangenis te zitten', zei DeGeneres, die vanuit een luxueuze woonkamer uitkeek op haar enorme tuin. 'Voornamelijk omdat ik al tien dagen dezelfde kleren draag en iedereen hier homo is', grapte ze er nog achteraan.

In dezelfde video uitte DeGeneres ook haar medeleven voor de zorgmedewerkers en anderen die het nu extra zwaar hebben in de strijd tegen de coronapandemie. Desondanks werd de grap over de gevangenis niet erg gewaardeerd. Op social media klonk heel wat kritiek over de onrespectvolle vergelijking, met name omdat het nieuwe coronavirus ook in enkele Amerikaanse gevangenissen is uitgebroken, en er al minstens zeven gevangenen zijn overleden door covid-19. [bron]

Ook kreeg ze kritiek op het bericht dat ze haar vaste personeel niet doorbetaalt, terwijl haar talkshow wel in een andere vorm is voortgezet. Volgens de Us Weekly is DeGeneres er kapot van dat er zoveel slechte dingen over haar worden gezegd: 'Ze dacht eerst dat het wat zure opmerkingen waren van mensen die een hekel aan haar hebben, maar het blijft maar doorgaan. Inmiddels is ze aan het eind van haar Latijn.' [bron, bron

Ellen eindigt haar show altijd met de woorden: Be kind to one another. Wat denk jij, zou de kritiek op haar terecht zijn..? Laat hieronder jouw reactie achter!

Reacties

Log in om reacties te lezen en zelf te reageren.Recent nieuws:

Pride Photo 2024

'De tentoonstelling van dit jaar is een visuele liefdesbrief aan de veerkracht van queer mensen.' Vanaf 24 mei te zien in Utrecht en daarna, tot begin 2025, door het hele land.

Lees verder

Mooie zomer met KinePride

Elke laatste zondagochtend van de maand zal er in samenwerking met distributeur Cinemien een LHBTQIA+ film vertoond worden in Kinepolis Breda, Enschede, Groningen en Jaarbeurs Utrecht.

Lees verder

Niemand wordt vergeten

'Gelijkheid, vrijheid en rechtvaardigheid voor iedereen.' Eurocommissaris Helena Dalli (Gelijkheid) was bij het IDAHOT+ Forum 2024 in Den Haag. Daar riep zij op tot meer gelijkheid voor lhbtiq'ers in Europa.

Lees verder
Meer nieuws & achtergronden